Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zapišite sve što vas muči i okrenite novu stranicu

Zapišite sve što vas muči i okrenite novu stranicu
1

Prisjetite li se ostvarenih uspjeha i načina na koje ste riješili poteškoće iz prošlosti, “nabildat” ćete se snagom i dobiti energiju za nove pobjede

VIDEO

Pisanje dnevnika odličan je način da se suočite s problemima koje vučete iz prošlosti te izbacite negativne emocije.
- Popisivanjem 'demona’ na papir lakše ćete srediti misli, krenuti dalje, ali i naučiti kako se kasnije suočiti sa sličnim događajima - savjetuje “life couch” Gail Blanke.
Nakon što ostavite crne misli na papiru, nemojte se vraćati na te stranice već pokušajte osmisliti rješenje, kao da dajete savjet prijateljici. Važno je shvatiti kako vi niste vaša raspoloženja, a tuga i melankolija samo su prolazna faza. Ako niste vični pisanju, emocije možete ispuhati u razgovoru s prijateljima. Zamolite ih da vaše “jadikovke” ne shvaćaju osobno. Savjeti i pažnja pružaju utjehu i odličan su pokretač.

>>> Zaostaci i nedovršeni planovi su poput nereda u kući: onemogućavaju protok pozitivne energije i stvaraju nemir. Koliko god vam bilo teško, imajte na umu da je dobra organizacija pola posla. Zato sredite misli i napravite plan.

>>> Nakon što ste napravili plan čišćenja emocionalnog života, pokušajte svaki dan učiniti jednu stvar koju ste sebi zadali. Bilo da je riječ o rješavanju zaostataka na poslu ili mirenja s ljudima do kojih vam je stalo. Pozitivne misli pomažu u ustrajanju.

>>> Za svaki dobro obavljen zadatak darujte sebi “kvačicu” i nagradite se omiljenim aktivnostima. Neka one budu u skladu s vašim novim načinom razmišljanja. Darujte sebi zdrav ručak, druženje s pozitivnim i nasmijanim ljudima ili upišite tečaj.

SUSTAV MALIH KORAKA RJEŠAVA SVE ZADATKE
Nagomilavanje obveza obeshrabruje, a najlošije je pasti u depresiju i čekati da se sve riješi samo od sebe. Umjesto padanja u loše raspoloženje uvjerite se kako nikad nije kasno. Krenite primjenjujući sustav malih koraka: sastavite popis obveza i podijelite ih prema prioritetima.
- Obveze podijelite prema danima u tjednu - kaže “life couch” Gail Blanke i dodaje:
- Pritom uzmite u obzir poteškoće koje vas mogu usporiti i nemojte se kriviti ako ne uspijete sve obaviti na vrijeme.
Za svaku zadaću koju obavite nagradite se aktivnostima koje vas vesele.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vage će napokon objaviti zaruke, a Lav će biti iscrpljen zbog obaveza
od 2. do 8. lipnja

Veliki tjedni horoskop: Vage će napokon objaviti zaruke, a Lav će biti iscrpljen zbog obaveza

Strijelci bi mogli češće odlaziti na poslovna putovanja, biti zaduženi za odnose s javnošću ili više raditi s ljudima. Mnogo toga dolazit će neplanirano pa će prilagodba i snalažljivost biti iznimno važni

Dokažite da ste pravi znalac i riješite nedjeljni kviz bez greške
IZAZOVNIH 25 PITANJA

Dokažite da ste pravi znalac i riješite nedjeljni kviz bez greške

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Trikovi kako otjerati golubove i druge ptice iz vrta ili s balkona
JEDNOSTAVNO JE

Trikovi kako otjerati golubove i druge ptice iz vrta ili s balkona

Jedan od trikova uključuje jednostavnu aluminijsku foliju, koja se stavi na ogradu balkona. Taj zrcalni materijal će reflektirati odsjaj sunčevih zraka, što smeta svim pticama, ne samo golubima