Lifestyle

Komentari 0

Zaštitite svoj dom od provala: Jeftinije, ali i učinkovite ideje

Zaštitite svoj dom od provala: Jeftinije, ali i učinkovite ideje

Ne trebate potrošiti puno novca da bi zaštitili svoju kuću od provalnika. Određene mjere zaštite sačuvat će ono najvrjednije što posjedujemo, ali i omogućiti da na posao ili na odmor idemo bezbrižno

Provala u stan ili kuću je jedna od stvari o kojima ne volimo razmišljati te često smatramo da se neće dogoditi baš nama. Međutim, učestalost provala i krađa stalno je u porastu, te se značajan broj provala dešava usred dana, odnosno u vrijeme dok se nalazimo na poslu. Također, broj krađa se skoro udvostruči tijekom praznika te u sezoni godišnjih odmora.

Evo kako možete dodatno zaštiti svoj dom:

POGLEDAJTE VIDEO (pet načina kako dom učiniti toplijim):

Jednostavne brave za prozore

Brave s klinovima jednostavno su rješenje. Da biste ih instalirali, dovoljno je izbušiti rupu. Ako želite zaključati prozor u djelomično otvorenom položaju, izbušite drugu rupu. Ove brave dobro rade i na kliznim dvorišnim vratima.

Postavite detektor pokreta 

Postavite detektora pokreta koji zasvijetli na pokret. Takvi detektori će spriječiti provalnike, a nisu skupi. Možete kupiti i one koji rade na solarnu energiju. 

Dodajte jeftine alarme za vrata i prozore

Držanje zaključanih vrata i prozora vaša je prva crta obrane, a bežični alarmi mogu biti druga. Provalnici mrze zvukove, pa ih čak i mali alarm obično uznemiri. Alarmi su dostupni u kućnim centrima. Upotrijebite ove alarme za vrata i prozore u ‘skrivenim’ dijelovima kuće gdje se obično ne okupljate i koja su često mračna.

Ugradite hardver za vrata

Većina provalnika zna kako razbiti bravu. Međutim, u tome ih možete spriječiti pojačavanjem vrata i dovratka hardverom. Instalacija komponenata traje oko sat vremena.

Instalirajte mali sef

Instalirajte zidni sef ili podni cilindar pričvrstivši ga vijcima za pod. Sakrijte ga u kut ormara ili na nekom drugom nevidljivom mjestu. Ili pričvrstite zidni sef unutar zida i prekrijte ga slikom.

Zaštitite svoju poštu

Krađa pošte sve je veći problem jer su nezaštićeni poštanski sandučići laka meta. Jedan od sigurnih načina da spriječite to je  korištenje sigurnosnog poštanskog sandučića koji se može otvoriti samo uz pomoć ključa za otvaranje., piše Reader's Digest.

Najčitaniji članci