Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Zašto se tresu ruke? Indikacija bolesti ili posljedica stresa?

Zašto se tresu ruke? Indikacija bolesti ili posljedica stresa?

Tremor u ruci može biti simptom ozbiljne bolesti, ali i indikator nedostatka vitamina B12 u tijelu. Većinu vremena, tremor utječe samo na jednu stranu tijela i najviše se osjeti u ruci...

VIDEO

Najčešće se događa kada opustite mišiće, a zato se i zove odmarajući tremor. Kada se pomaknete, trešenje se smiruje. Čak i najmanji pomak prsta može pomoći kod zaustavljanja tremora

Kod drugih tipova tremora, stres ili uzbuđenje ih mogu pogoršati. Ako je tremor posljedica bolesti, može se proširiti s jedne strane tijela i na drugi. 

Multipla skleroza

Ova bolest, koja cilja imunološki sustav, mozak, živce i leđnu moždinu, također može uzrokovati tremor ruku. MS može uzrokovati tremore u svim dijelovima tijela, ali najčešće se pojavljuje u ruci ili nozi, piše Web MD.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odvikavanje od alkohola

Tremor je često i posljedica odvikavanja od alkohola i to jedan od prvih pokazatelja nedostatka alkohola na koje je tijelo naviknuto. Ako je bila u pitanju manja ovisnost, tremor može trajati par dana, ali ako se radilo o teškom alkoholizmu, tremor može trajati i više od godine dana. 

Pokretanje videa...

00:26

Ponekad je tremor odgovor tijela na problem u organizmu, kao na primjer kod:

  • Uzimanja određenih lijekova - Neki lijekovi blokiraju dopamin u mozgu, čija zadaća je prijenos informacija iz jednog dijela mozga u drugi. Lijekovi koji utječu na dopamin su obično namijenjeni kontroli raspoloženja. Tremor će nestati nakon prestanka uzimanja lijeka.
  • Nedostatak vitamina B12 - Kod nedostatka B12 vitamina u organizmu, živčani sistem ne može funkcionirati punim kapacitetom. Ako se pojavi tremor, tu je u pitanju veliki manjak i čovjek bi trebao otići k doktoru kako bi dobio injekciju s B12 vitaminom. Manji nedostatak vitamina B12 se može nadoknaditi jedenjem ribe, jaja i mliječnih proizvoda.
  • Stres - Od financijskih i poslovnih briga pa do problema u vezi i zdravstvenih problema, stres pogoršava tremor. Bijes, ekstremna glad ili uskraćivanje sna mogu uzrokovati tremor u rukama. To je poznato kao fiziološki tremor.
  • Hipoglikemija (niska razina šećera u krvi) - Pojavljuje se tremor kao prirodna reakcija organizma na nedostatak šećera.
  • Hiperaktivna štitna žlijezda - Ponekad se dogodi da štitnjača počne proizvoditi previše hormona i kao posljedica se cijelo tijelo ubrzava. Čovjek će imati problema sa spavanjem, pojačat će se srčani ritam i tresti će mu se ruke.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom