Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zašto u jela dodajemo lovorov list i kakav okus zapravo daje?

Zašto u jela dodajemo lovorov list i kakav okus zapravo daje?

Kad kombinirate okus pirjanog lovorovog lista s ostatkom okusa u jelu, više će biti poput slatkog dodatka, a ne gorkog. Lovorov list može poboljšati druge okuse

VIDEO

Ako pogledate u bilo koju knjigu recepata s dobrim juhama, vidjet ćete da mnogi savjetuju dodavanje jednog lista lovora tijekom kuhanja. Isto vrijedi i za mnoge umake. Ipak svi preporučuju da list izvadite nakon nekog vremena. Zašto je to tako i čemu služi lovorov list?

Lovorov list ima okus poput eukaliptusa, pa se zato preporučuje izvaditi ga prije posluživanja juhe ili variva. To nas dovodi do pitanja, zašto ga uopće staviti u jedno od tih jela? Pa, sve je povezano s kombinacijama okusa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:42

Tajna korištenja lovorovih listova je omogućiti im da u jelu budu dovoljno dugo da krčkaju. Toplina će razbiti neke okuse s lista, uključujući i malo okusa mentola. Na kraju postaju ugodniji dodatak juhi ili umaku.

Kad kombinirate okus pirjanog lovorovog lista s ostatkom okusa u jelu, više će biti poput slatkog dodatka, a ne gorkog. Lovorov list može poboljšati druge okuse, uključujući neke koji zaslužuju biti naglašeni.

Ima ograničen životni vijek. Nije ga dobro ostavljati u juhi, jer ga ne biste željeli slučajno pojesti, pa se uklanja nakon što se kuhao otprilike sat vremena.

Također biste trebali prepoznati da postoje dvije različite vrste lovorovih listova: kalifornijski koji ima oblik oštrice i turski koji je zaobljeniji. Kalifornijski lovorov list obično je oštar i jak, dok je turski slađi i blaži.

Lovorovi listovi također mogu dugo trajati u skladištu. Međutim, ako ih planirate zadržati neko vrijeme, najbolje je da ih zamrznete. Svježi lovorov list dodati će jače okuse juhi pa pripazite što ćete odabrati. Neki kuhari više vole sušenu verziju jer ne žele nadjačati jelo ni na koji način, piše Tomatoes.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa