Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
14 komentara

Zbog ljuljačke za uspavljivanje umrle već 73 novorođene bebe

Iako su ovakvi krevetići dugo omiljeni mnogim roditeljima zbog lakoće uspavljivanja ili zabave za bebe, ipak se pokazalo da nisu dovoljno sigurni te su ih mnogi povukli iz prodaje

Foto: Dreamstime
14 komentara

Američka Komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda (CPSC) izdala je upozorenje protiv korištenja ljuljački za bebe jer nisu statične te postoji opasnost od prevrtanja. Pritom dodaju da su prema podacima, čak 73 slučaja smrti novorođenčadi povezana s takvim proizvodima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pedijatri savjetuju da bebe trebaju spavati i ležati na ravnoj, statičnoj podlozi, a istraga, tužbe i istraživanja otkrili su da je nerazmjeran broj dojenčadi preminuo zbog spavanja u takvim krevetićima jer nisu bili u ravnom, vodoravnom položaju.

Istraživanje sugerira da spavanje pod nagibom povećava rizik da se beba prevrne ili uguši. Čak su neke tvrtke koje proizvode krevetiće i igračke za djecu iz prodaje povukle takve proizvode. 

Savjet roditeljima je da bebu ne stavljaju u položaj pod kutem većim od 10 stupnjeva. 

VRHUNAC SA ŠEST TJEDANA Normalno je da bebe plaču dva sata dnevno u prva dva tjedna

Iako su ovakvi krevetići omiljeni mnogim roditeljima zbog lakoće uspavljivanja ili zabave za bebe dok su budne, ipak se pokazalo da nisu dovoljno sigurni, prenosi Daily Mail. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message