Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zbog ‘Noine arke’ svi dolaze fino jesti u Biograd na Moru

Zbog ‘Noine arke’ svi dolaze fino jesti u Biograd na Moru

15-ak ugostitelja iz Biograda, koje je okupila Turistička zajednica i klub gastro znalaca Gastronaut, nakon gotovo godinu dana istraživanja i edukacija, predstavilo je nove jelovnike temeljene na kunjki

Sirove, skuhane, na žaru ili pečene, spremljene na buzaru, u rižotima, tjesteninama i salatama - kunjke su delicija gurmanima koji traže potpuni i nepatvoreni okus mora. Pašmanski kanal stoljećima je stanište kolonija ovih školjki, na njima su othranjeni brojni naraštaji, a biti kunjkar, kažu, nije nimalo lako. Kunjke su s trpeza restorana i konoba potiskivale komercijalne i uzgajane vrste školjki. Povremeno su u prošlom stoljeću znale neobjašnjivo nestati, a zanemarivane su i zbog ponešto žilavijeg mesa. No, valja ih znalački pripremiti jer osim što sažimaju raskošan i snažan okus mora, nude i brojne zdravstvene benefite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
ANKETA Koliko novca smatrate da je pristojno dati za krizmu?
PROLJETNE FEŠTE

ANKETA Koliko novca smatrate da je pristojno dati za krizmu?

Nekada su se krizmanici veselili ručnom satu ili komadu nakita koje je poklanjao kum/a. Danas se na krizmu ide kao na svadbu, a većina ljudi daje novac