
15-ak ugostitelja iz Biograda, koje je okupila Turistička zajednica i klub gastro znalaca Gastronaut, nakon gotovo godinu dana istraživanja i edukacija, predstavilo je nove jelovnike temeljene na kunjki
Lifestyle
Komentari 015-ak ugostitelja iz Biograda, koje je okupila Turistička zajednica i klub gastro znalaca Gastronaut, nakon gotovo godinu dana istraživanja i edukacija, predstavilo je nove jelovnike temeljene na kunjki
Sirove, skuhane, na žaru ili pečene, spremljene na buzaru, u rižotima, tjesteninama i salatama - kunjke su delicija gurmanima koji traže potpuni i nepatvoreni okus mora. Pašmanski kanal stoljećima je stanište kolonija ovih školjki, na njima su othranjeni brojni naraštaji, a biti kunjkar, kažu, nije nimalo lako. Kunjke su s trpeza restorana i konoba potiskivale komercijalne i uzgajane vrste školjki. Povremeno su u prošlom stoljeću znale neobjašnjivo nestati, a zanemarivane su i zbog ponešto žilavijeg mesa. No, valja ih znalački pripremiti jer osim što sažimaju raskošan i snažan okus mora, nude i brojne zdravstvene benefite.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+