Lifestyle

Komentari 0

Zbog nošenja maski koža iza ušiju se može također iziritirati

Zbog nošenja maski koža iza ušiju se može također iziritirati

Baš kao što biste njegovali kožu oko usta i nosa, isti savjet vrijedi i za kožu iza ušiju. Dakle, prije nego stavite masku, hidratantnu kremu namažite i umasirajte iza ušiju

Nošenje maske i sama maska ​​ima dvije jednako frustrirajuće komponente. Prvo, od nošenja maske nam često izbijaju prištići, a to je zbog kapljica znoja i daha koji se sakupljaju ispod maske. Zatim od nje možete dobiti iritaciju kože jer svako trenje odnosno pričvršćivanje tkanine na lice može iritirati kožu. Ali što je s mekom kožom iza ušiju? To je često zaboravljeno područje, ali ništa manje bitno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako smiriti iritaciju na ušima od maske:

Koža iza ušiju prilično je osjetljiva, zato mnogi stručnjaci predlažu testiranje novih proizvoda na tom području, jer će se svaka iritacija vjerojatno pojaviti na tom nježnom mjestu.

Baš kao što biste njegovali kožu oko usta i nosa, isti savjet vrijedi i za kožu iza ušiju. Dakle, prije nego stavite masku, hidratantnu kremu namažite i umasirajte iza ušiju.

Iako nam neka vrsta zaštite može biti od pomoći, nažalost, neka vrste iritacije je neizbježna. Pogotovo ako masku nosite dulje vrijeme, uši će vas kad-tad zaboljeti. Ključno je da ne zaboravite mazati i uši hidratantnom kremom.

Preporučuje se nanošenje hidratantne kreme iza ušiju i bilo gdje gdje se suočite s trenjem. Kremu mažite i noću kako biste umirili to područje. Potražite hidratantne, protuupalne kreme koje pomažu popraviti kožnu barijeru (to uključuje alou, ulje jojobe i glicerin), piše Mind Body Green.

Najčitaniji članci