Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

Zbog pandemije ste izgubili želju za seksom? Ne očajavajte, to se da vrlo brzo 'popraviti'

Zbog pandemije ste izgubili želju za seksom? Ne očajavajte, to se da vrlo brzo 'popraviti'

Ne morate svaki put ostati kod kuće. Priuštite si vikend u hotelu, na moru ili u planinama. Zavodite jedno drugo kao da ste se tek upoznali. Uredite se onako kako ste to radili na početku vaše veze...

VIDEO

Prema nekim istraživanjima, parovi u prosjeku vode ljubav jednom do dva puta mjesečno. Neki se strastima prepuste i po nekoliko puta na tjedan, no ima i onih koji to rade dva, tri puta na godinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Omiljena poza otkriva kakav ste par 00:42

- Ako ste u 20-im godinama, seksate se jednom mjesečno, a zajedno ste tek šest mjeseci, to bi moglo predstavljati problem. Ukoliko imate dvoje djece mlađe od pet godina, usred pandemije s bakom u drugoj sobi i pritom imate financijskih problema, bilo bi prilično bizarno kad biste se svake večeri prepuštali strastima - rekla je jednom prilikom britanska stručnjakinja za seks Tracey Cox.

Normalno je da se seks u određenim fazama veze prorjeđuje, što može biti pokazatelj problema, ali nije u svakom slučaju.

Mnogi parovi radije ima dugotrajan seksualni odnos jednom u dva tjedna nego brzi seks tri puta tjedno. Također, učestalost vođenja ljubavi ovisi i o libidu partnera - ako je libido na niskoj razini kod oboje, tada je seks jednom mjesečno za njih savršena opcija. Svaki par mora pronaći svoje 'normalno'.

'Ubacila sam se u aplikaciju za upoznavanje koje koriste slavni, poput Tatuma i Sharon Stone'
'Ubacila sam se u aplikaciju za upoznavanje koje koriste slavni, poput Tatuma i Sharon Stone'

Ipak, tijekom pandemije se učestalost seksualnih odnosa kod mnogih parova smanjila, i to za čak 30 posto, pokazalo je to istraživanju tvrtke za trgovinu seks igračkama Lovehoney.

Thinkstock

Neki su izgubili interes zbog izolacije i konstantnog boravka uz partnera, gotovo 24 sata dnevno, dok su drugi pali u pomalo tjeskobno stanje radi svega što je Covid-19 donio sa sobom - više stresa i nesigurnosti, možda gubitak ili smanjivanje prihoda, neizvjesnu budućnost, odvojenost od obitelji i prijatelja... Sve to negativno utječe na libido, no to ne mora postati kronično stanje, već se strast u vezu može vratiti.

Prisjetite se vremena kad ste imali sjajan seks s partnerom. Kako je to izgledalo i kako ste se oboje osjećali? Razgovarajte o tome. Razmislite, što se sve promijenilo od tada. Je li vam vrijeme jednostavno proletjelo, postali ste stariji, s pokojom borom više na licu...? Iskren razgovor među partnerima je itekako važan i za dobar seksualni život.

Stalna potraga za srećom nas čini nesretnima? 'Gledajte na sreću kao na iskustvo, a ne cilj'
Stalna potraga za srećom nas čini nesretnima? 'Gledajte na sreću kao na iskustvo, a ne cilj'

Kreirajte vrijeme i okruženje samo za sebe

Odvojite malo vremena samo za sebe. Imate li djecu, zamolite nekoga da ih pričuva tijekom vikenda i posvetite se jedno drugome. Svakako isključite mobitele, ugasite računalo. Razgovarajte, pustite laganu glazbu, upalite pokoju mirisnu svijeću - vanilija, lavanda i sandalovina podižu libido. Opustite se, mazite se, uživajte jedno u drugome polako... 

Otvoreno popričajte o tome što biste željeli iskusiti u seksu, što vas uzbuđuje. Sam razgovor o tim temama upalit će vatru u vama koja će postajati sve jača. Izbjegavajte taj vikend pričati o problemima, događajima iz prošlosti i sličnim negativnim stvarima - s njima se možete opet pozabaviti nakon vikenda.

Imajte na umu da i promatranje drugih ljudi tijekom intimnih odnosa može pomoći u rasplamsavanju strasti pa pogledajte pokoji erotski film zajedno. Potom kreirajte sami scenu koja vas oboje uzbuđuje, posegnite za pokojom seks igračkom, izazovnim rubljem... Iskušajte nešto novo, možda neku novu pozu, tantrički seks...

Na kraju se dogovorite kad ćete opet uzeti vikend samo za sebe i neka to bude nešto što će vam postati rutina. Ne morate svaki put ostati kod kuće. Priuštite si vikend u hotelu, u toplicama, na moru ili u planinama. Zavodite jedno drugo kao da ste se tek upoznali. Uredite se onako kako ste to radili na početku vaše veze.

Tajna sreće je u prvih 30 minuta dana: Popijte čašu tople vode...
Tajna sreće je u prvih 30 minuta dana: Popijte čašu tople vode...

Također, imajte na umu i činjenicu da dobar seks djeluje blagotvorno i na tijelo i na psihu. Ovo su neke činjenice što vođenje ljubavi radi našem organizmu:

  • pomlađuje za do 7 godina
  • produžuje život
  • čini vas pametnijima
  • tjera demenciju
  • jača vezu među partnerima
  • umanjuje stres i opušta
  • zbog jutarnjeg seksa ćete se osjećati bolje cijeli dan
  • jača samopouzdanje
  • ublažava osjećaj boli
  • poboljšava kondiciju
  • tonira mišiće
  • smanjuje rizik od srčanih bolesti
  • čini vas privlačnijima
  • štiti muškarce od raka prostate, prenosi The Sun.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'
ŠTO MISLITE O IDEJI?

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'

Amerikanci Marcy Donnelly (50) i Chris Buerger (52), spojili su svoja prezimena kada su se vjenčali 2000. godine. Kažu da je počelo kao šala, no na kraju im sve ima smisla
'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom