Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Zbog šale svojih prijateljica je ostala paralizirana, sad je ujak nosi na leđima po svijetu

Zbog šale svojih prijateljica je ostala paralizirana, sad je ujak nosi na leđima po svijetu

Amerikanka je zbog 'pranka' jedva ostala živa. Provela je sedam mjeseci na rehabilitaciji i puno stvari je morala naučiti raditi drugačije, a svoju borbu redovito dijeli na TikToku gdje je prati oko 2,3 milijuna ljudi

VIDEO

Jessica Tawil je 24-godišnja paraplegičarka iz SAD-a koja je o invalidskim kolicima postala ovisna 2014. godine. Nikad, kaže, neće zaboravit taj dan, 15. studeni. Bila je kod svojih prijateljica kad se pojavio muškarac kojeg nije znala, došao je s drogom i alkoholom u rukama. Stvari su ubrzo izmakle kontroli.

POGLEDAJTE VIDEO o paraplegičaru i njegovom četveronožnom prijatelju:

Pokretanje videa...

Paraplegičar Emilio (31) brine o boškarinu koji je prebolio rak: Boško je prava maza i nježni div 01:20

Pijani i drogirani su je iz šale oteli, strpali u auto i odvezli na neku napuštenu cestu. Ignorirali su njezine vapaje da želi kući. 

- Kad smo došli do te ceste, vozač je zaustavio auto pa stavio nogu na gas i kočnicu u isto vrijeme, radeći burnout na kotačima. Izgubio je kontrolu nad automobilom i zabio se u drvo - prisjetila se.

Izbacili su me iz teretane jer 'buljim u žene', a ja sam slijep
Izbacili su me iz teretane jer 'buljim u žene', a ja sam slijep

Njezine su ozljede bile jako teške, pretrpjela je ozljedu vrata i leđne moždine, a glava joj je bila toliko ozlijeđena da se vidjela lubanja. 

- Bolničari su mi rekli da sam izgubila puno krvi i znali su da moram što prije do bolnice jer inače neću preživjeti. Odvezli su me do obližnjeg nogometnog igrališta odakle me helikopter prebacio na intenzivnu njegu - ispričala je.

'Shvatila sam da imam već 32 godine, a nikad dosad se nisam poljubila niti izašla na spoj'
'Shvatila sam da imam već 32 godine, a nikad dosad se nisam poljubila niti izašla na spoj'

Nakon što se oporavila dovoljno da napusti intenzivnu njegu, provela je sedam mjeseci na rehabilitaciji. Vratila se potom kući, no ostala je trajno vezana za invalidska kolica. Puno stvari je, kaže, morala naučiti raditi drugačije, a svoju borbu redovito dijeli na TikToku gdje je prati oko 2,3 milijuna ljudi.

Nedavno je pokazala kako je ujak nosi na leđima kako bi vidjela atrakciju u Libanonu, a do čijeg vrha se ne može invalidskim kolicima. Stavio ju je na leđa i nosio po nepreglednom broju stepenica. Njezina majka i baka za njima su nosile kolica.

@jesstawil 📍Tannourine, Lebanon. It was definitely difficult, but i’d do it 100 times over again. #lebanese #lebanon #arabtiktok #لبنان #travel #traveltiktok #travelbucketlist ♬ Lights Are On (Instrumental)

- Bilo je jako vruće i vidjelo se da je moj ujak jako umoran - rekla je i dodala da ima najboljeg ujaka na svijetu.

U drugom videu je ispričala da je tijekom razgledavanja znamenitosti u Libanonu izgubila sandalu koja joj je draga, jer ne može osjetiti ima li na nogama cipele ili ne. Bila je očajna pa joj je majka predložila neka to objavi na Instagramu jer i tamo ima puno pratitelja, posebno iz tih krajeva.

Ubrzo joj se javio jedan muškarac i rekao neka mu kaže gdje se točno kretala da on ode u potragu za njezinom sandalom. Nije prošlo dugo i nazvao ju je na video poziv i pokazao sandalu. Bila je presretna.

- Osjećala sam se kao Pepeljuga - rekla je.

U drugom videu je pokazala kako se našla s tim mladićem, vratio joj je sandalu i predložio joj da će je staviti na leđa i odnijeti niz stepenice do rijeke da joj pokaže gdje ju je pronašao. Pristala je. Kad ju je spustio u kolica, otišao je po sandalu i stavio ju na njezino stopalo, kao u modernijoj verziji Pepeljuge.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu
Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač