Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Zdravlje se vidi u hodu: Težak korak znak je manjka vitamina

Zdravlje se vidi u hodu: Težak korak znak je manjka vitamina
1

Hod sličan stupanju može upućivati na išijas i povećani rizik od moždanog udara, dok hod bez zamaha rukama otkriva probleme s leđima, vratom, ali i ramenima

VIDEO

Način hoda može upućivati na čitav niz prikrivenih zdravstvenih problema, poput dijabetesa ili artritisa te nedostatka vitamina, ali i otkriti tajne seksualnog života. 

Žene koje imaju redovite orgazme koračaju dugim koracima, a kratki koraci odaju žene koje teže dožive vrhunac. Kratki koraci mogu upozoravati i na osteoartritis u kukovima, oštećenja mišića nastala uslijed dugotrajnog hodanja u visokim potpeticama te probleme s koljenima. Američki istraživači su ustanovili da polagani hod vrlo često upućuje na probleme s pamćenjem i zaključivanjem te može biti prvi znak Alzheimerove bolesti. 

Prema nekim istraživanjima, spori hod može biti i indikator kraćeg životnog vijeka. Iako je zavodljivo, ljuljanje bokovima i stražnjicom u maniri supermodela, može biti znak slabih mišića zdjelice i donjeg dijela kralježnice. Pri hodu se koristimo mišićem gluteus mediusom, koji zdjelicu drži stabilnom, a noge ravnima. Zbog slabljenja mišića uslijed sjedilačkog načina života pri hodu se više ljuljamo te se leđa uvijaju, što može uzrokovati ukočenost i bol u leđima i nogama. 

Zdravlje leđa se vidi u rukama

Hod bez zamaha rukama otkriva probleme s leđima, vratom i ramenima. Ako se jedno rame pokreće više od drugog, to upućuje na probleme s leđima i vratom zbog sjedilačkog života.

Brzinom se predviđa život 

Ljudi stariji od 65 koji hodaju sporije od 2,5 km/h pod povećanim su rizikom od smrti. Zdravi prelaze 1,2 - 1,4 m u sekundi, a osobe s artritisom manje od m/sek.

Manje vitamina, teži koraci 

Visoko podizanje stopala i teški koraci mogu upozoravati na manjak vitamina B12, zbog kojeg se gubi osjet u stopalima, ali i na dijabetes. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja