Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Zeleni zid londonskog hotela s 5 zvjezdica ima 40.000 biljaka

Zgrada Citicape smještena je u Culture Mile, prometno gustom području Londona. Oko nje će biti “fasada” od 400.000 biljaka za koju arhitekt vjeruje da će “godišnje apsorbirati više od osam tona ugljika

Foto: dezeen.com
2 komentara

Najveći europski “zeleni zid”, smješten u Londonu, vjeruje se, popravit će klimu cijeloga grada. Sheppard Robson dizajnirao je zgradu od jedanaest katova koja će zapravo biti hotel s pet zvjezdica, uz urede i konferencijske dvorane, dok će na vrhu biti “sky-bar”, spa, a u prizemlju restoran.

OBITELJSKI ODMOR IZ SNOVA Međimurski raj obitelji Pintarić: Naša kuća je najljepša u Europi

Zgradu je nazvao Citicape i smještena je u Culture Mile, prometno gustom području između Farringtona i Moorgatea. Oko nje će biti “fasada” od 400.000 biljaka za koju arhitekt vjeruje da će “godišnje apsorbirati više od osam tona ugljika i proizvesti šest tona kisika”.

Foto: dezeen.com

- Na tako prometnoj lokaciji postojala je stvarna potreba za novom perspektivom i rješenjima koja će pomoći Londonu da se bori sa zagađenjem zraka. Radije nego da imamo izolirani komad zelenila, osjećali smo da bi integrirani pristup imao veći utjecaj na okoliš, a i sami izgled grada - rekao je Dan Burr, partner u firmi Sheppard Robson.

Foto: dezeen.com

Zgrada će sakupljati i kišnicu kojom će navodnjavati 'zeleni zid' na fasadi.

 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message