Obavijesti

Lifestyle

Komentari 63

Želim da me netko voli onako kako moj susjed voli svog Yuga

Želim da me netko voli onako kako moj susjed voli svog Yuga
1

Nekome je palo na pamet pretvoriti moja žuganja s Fejsa u svakodnevne crtice na portalu. Nazvao sam ih 'Bolje da mučim' i uskoro ćemo saznati je li to istina...

VIDEO

U mom kvartu nema bijesnih auta. Istočna periferija nije najatraktivnija lokacija za klijentelu s dubokim džepom i tu većinom prevladavaju iznurene zgrade stare po nekoliko desetaka godina, uz pokoju tvrdoglavu kućicu.

Vozni park se uklapa u stambeni imidž. Nećete ovdje vidjeti luksuzne limuzine ni bogato opremljene terence, a klimavi BMW-i i Mercedesi koji kolaju ovim ulicama bliže se punoljetnosti. Novi auti se broje na prste.

Ipak, jedan automobil ovdje upada u oči. Ne zbog blještave karoserije, ne zbog moćnog motora, ne zbog ekstravagantne marke. Po mom skromnom mišljenju, titulu najupečatljivijeg auta u mom kvartu odnosi jedan bijeli Yugo.

Nema taj komad prastarog lima ništa specijalno u sebi. Poseban je zbog vlasnika. Gazda mu je jedan stari umirovljenik koji ga mazi i pazi s tolikom nježnošću da se morate nasmijati svaki put kad ga vidite. 

Pažljivo ga prekriva ceradom kao da se, u najmanju ruku, radi o Rolls Royceu. Tkanina kojom ga čuva od znatiželjnika je neko vrijeme bila prozirna, a sada, kad je došlo doba isijavajućeg, pogubnog sunca, zamijenio ju je nepropusnim materijalom. Ta drevna Južina je vjerojatno najočuvanije vozilo na prostoru bivše države. Vidio sam ga možda jedanput ili dvaput bez zaštitnog kondoma. Netaknut je.

Ne znam, možda nitko ni ne obraća pozornost na ovaj zaostali Zastavin artefakt. Možda samo romantiziram beskorisnu hrpu željeza. Ali ima nešto strašno simpatično u starom čovjeku koji tetoši stari komad smeća. Možda ga podsjeća na mladost. Možda, čuvajući tu jadnu kantu, čuva i čvrstu, materijalnu uspomenu na vrijeme kad je bio u naponu snage. Kao i njegov Yugo.

Više crtica ovog autora pročitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku