Obavijesti

Lifestyle

Komentari 29

Želite li dugu kosu do 2025.? Usvojite odmah ove tri navike

Želite li dugu kosu do 2025.? Usvojite odmah ove tri navike
3

Upamtite da su stres i gubitak kose jako povezani, pa će prevelika briga o rastu sabotirati upravo priliku za vrhunske rezultate. Pružite vlasima odmor od određenih frizura i pobrinite se da im date dodatnu njegu

VIDEO

Rast kose smatrajte putovanjem, a ne jednokratnim činom. Naravno, postoji mnogo čimbenika koje ne možete promijeniti, kao što su fluktuacije hormona i genetika, ali postoji i dugačak popis navika koje možete kontrolirati kako biste pomogli svojim pramenovima da dobiju nekoliko centimetara do 2025.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ne pere kosu VIDEO

Slijedite ove tri bitne stvari:

1. Prestanite nositi zategnute frizure ili njegujte kosu kad to radite

Mnoge dame su ljubiteljice zalizane punđe, ali takve vrste frizura mogu štetiti tjemenu i vlasima. Zapravo, mogu čak uzrokovati određenu vrstu gubitka kose poznatu kao - trakcijska alopecija. Ovaj oblik gubitka uzrokuju određene frizure, kao što su uski repovi, pletenice i punđe, koje vuku kosu, što dovodi do njezinog lomljenja i opadanja tijekom vremena. Stilovi kao što su punđe i konjski repovi ne samo da mogu uzrokovati gubitak vlasi oko gumice za kosu, već i oko lica jer se kosa na tim mjestima čvrsto skuplja, odnosno zateže.

Kreativnost pletenice: Omotana oko glave ili spletena iz repa
Kreativnost pletenice: Omotana oko glave ili spletena iz repa

Ne morate potpuno ukinuti ovaj izgled; radije ga promatrajte kao povremenu poslasticu, a kad se ipak odlučite zategnuti vlasi, razmislite o tome da prethodno namažete vlasište i kosu. Na taj način osiguravate vlagu i pramenovi će lakše kliziti prije nego počnete povlačiti kosu.

storyeditor/2023-10-16/dreamstime_xxl_102849953.jpg

2. Prilagodite raspored pranja

Još jedan vrijedan savjet za zdrave pramenove jeste odrediti koliko često trebate prati kosu. Dok se neki kunu u pranje jednom tjedno, drugi biraju gotovo svakodnevne tretmane šamponom. Raspored pranja koji će odgovarati vašoj kosi ovisi o nizu čimbenika - od vlasišta i teksture kose do stilskih navika. Jedini pravi način da saznate što je najbolje za vas - jest pomoću metode pokušaja i pogrešaka. Možda zvuči pretjerano, ali vođenje bilješke s detaljima kako vaša kosa izgleda i dojam s različitim rasporedima pranja pomoći će da izgradite najbolju vlastitu rutinu.

Evo što muškarci prvo primijete na ženi - prije svega ostalog
Evo što muškarci prvo primijete na ženi - prije svega ostalog

3. Pronađite serum za rast i držite ga se

Kao i kod svakog rješenja, dosljednost je ključna. Ovo vrijedi za mnoge navike kada je riječ o njezi kose, ali posebno vrijedi za serume za rast. Ako odlučite nabaviti novi proizvod, pričekajte najmanje tri mjeseca prije nego što procijenite radi li ili ne. Neki brendovi mogu prikazivati fotografije 'prije i poslije', što može pobuditi nadu u trenutne rezultate, međutim, većina proizvoda navodi da su ispitivači koristili serum tri, šest ili čak 12 mjeseci prije nego što se pojave vrhunski rezultati, stoga budite strpljivi.

Upamtite da su stres i gubitak kose jako povezani, pa će prevelika briga o rastu kose sabotirati upravo priliku za vrhunske rezultate. Ako ste dugo zabrinuti zbog gubitka kose, razgovarajte s dermatologom prije nego što prihvatite nove rituale ili proizvode kod kuće.

Ako želite vidjeti kako vaša kosa raste do 2025., započnite tako da svojim vlasima pružite odmor od određenih frizura i pobrinite se da im date dodatnu njegu, kada se ipak odlučite za zalizani izgled. Provedite neko vrijeme eksperimentirajući s rasporedom pranja i razmislite o odabiru seruma za rast kose koji će služiti kao dodatak vašoj rutini njege kose, donosi MBG.

Raskošni rajf u kosi kao modni detalj kraljevskog karaktera
Raskošni rajf u kosi kao modni detalj kraljevskog karaktera
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi

Pročitajte dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje