Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Željni ste plivanja, osvježenja i opuštanja? Otiđite na bazen i to 50 posto jeftinije uz 24 Oranž

Željni ste plivanja, osvježenja i opuštanja? Otiđite na bazen i to 50 posto jeftinije uz 24 Oranž

Plivanjte je odlična tjelesna aktivnost koja gradi mišićnu snagu, 'vježba' srce i pluća, a istovremeno je jako zabavna. Zato vam 24 Oranž donosi super popust od 50 posto na ulaznice za bazene u Daruvaru

VIDEO

Sada je ljeto i plivanje je jedan od najboljih načina da vježbate, rashladite se i dobijete dozu endorfina (sretnog hormona). Uz to, uz ovaj sport dolaze i razne blagodati za tijelo i um. Odlična je i kardio vježba, a i super podiže raspoloženje. Ako želite plivati, a ove godine ne idete na more ili se ne možete strpjeti do godišnjeg, iskoristite popust od čak 50 posto u 24 Oranž klubu na bazene u Daruvaru. 

Naime, samo korisnici 24 Oranža imaju na raspolaganju super popuste na bazene, ali ostale pogodnosti. Stoga, ako već niste dio 24 Oranž kluba, svakako se registrirajte i pretplatite - uštede su nevjerojatne! Kliknite ovdje!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Južna Afrika 01:03

Zašto nam plivanje može biti korisno?

Liječnica Deborah Lee kaže da je plivanje na mnogo načina i za mnoge ljude 'savršena vježba'.

Provjerite 24 Oranž popust na bazene u Aquae Balissae u Daruvaru.

- Kako starimo, sklonost sjedilačkom načinu života i nedostatak vježbanja dovodi do postupnog povećanja težine. Ti čimbenici povećavaju rizik od kardiovaskularnih bolesti, hipertenzije, dijabetesa i demencije. Starenje je povezano s gubitkom mišića, a mnogi ljudi u srednjim godinama imaju sarkopeniju, relativni gubitak mišićne snage - objašnjava. Mišićna snaga je samo jedan od načina na koji nam plivanje može koristiti.

Provjerite 24 Oranž popust na bazene u Aquae Balissae u Daruvaru.

Dr. Lee tvrdi da je plivanje izvrsno iz sljedećih razloga:

  • Fantastičan je oblik aerobnih vježbi.
  • Voda preuzima tjelesnu težinu te ublažava pritisak na zglobove. To je posebno korisno za one koji imaju osteoartritis ili druga upalna stanja koja utječu na njihove zglobove.
  • Plivanje je pogodno za gotovo sve, mlade i stare, osobe s invaliditetom i ozljedama, trudnice i djecu.
  • Otpor vode i plivanje gradi mišićnu snagu, te 'vježba' srce i pluća. To povećava 'maksimalni unos kisika' - učinkovitost vašeg tijela u nabavljanju kisika za vježbanje mišića.
  • Kako se fizička snaga povećava, tjelesne masnoće se smanjuju, a dolazi i do povoljnih promjena u lipidima u krvi (kolesterolu).
  • Redovito aerobno vježbanje štiti od razvoja srčanih bolesti, dijabetesa i raka.
  • Redovito plivanje pomaže u borbi protiv stresa i smanjuje razinu anksioznosti i depresije.
  • Plivanje je društvena aktivnost koja nam pomaže da se osjećamo povezano. Može pomoći u prevladavanju samoće.
  • Dokazano je da redovito plivanje smanjuje visceralnu masnoću koja luči hormone koji uzrokuju kroničnu upalu, biokemijski proces koji podupire razvoj mnogih kroničnih bolesti koje danas imamo.

Provjerite 24 Oranž popust na bazene u Aquae Balissae u Daruvaru.

Za razliku od nekih drugih oblika vježbanja, plivanje je uglavnom dostupno i može odgovarati različitim prehranama i uvjetima.

Dreamstime

Jesu li blagodati plivanja i mentalne i fizičke?

Kratki je odgovor 'da' - bilo kakvo vježbanje općenito je dobro za tijelo i um. Nakon godinu dana neizvjesnosti i povećane anksioznosti (zbog pandemije), razvijanje zdravih navika je itekako poželjno.

- Vaš um i tijelo su vrlo usko povezani. Ako poboljšate jedno, imat ćete poboljšanja i u drugom. Pokazalo se da plivanje podiže razinu endorfina, pa se nakon plivanja često osjećate smirenije i opuštenije - tvrdi dr. Lee.

Provjerite 24 Oranž popust na bazene u Aquae Balissae u Daruvaru.

Još 2012. godine, istraživanje na 1200 odraslih plivača u dobi od 16 do 45 godina pokazalo je da je čak 74 posto reklo da im plivanje pomaže u ublažavanju stresa i napetosti.

- Istraživači su otkrili da plivanje dovodi do povećane razine neurotrofnog faktora izvedenog iz mozga (BDNF) - proteina koji je neophodan za rast i razvoj neurona u mozgu i leđnoj moždini. Plivanje je također sjajan način da poboljšate svoje spavanje. Dokazano je da vježbanje umjerenog intenziteta poboljšava kvalitetu i trajanje sna, što opet ima brojne zdravstvene prednosti. Također, plivanje poboljšava tjelesnu spremnost i izdržljivost, što će vjerojatno dovesti do poboljšanja samopouzdanja i elastičnosti u životu - zaključuje Lee, piše Glamour.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci