Obavijesti

Lifestyle

Komentari 33

Žena i suprug na poklon dobili DNK test i saznali da su u rodu

Žena i suprug na poklon dobili DNK test i saznali da su u rodu

Inače, brak sklopljen između prvih rođaka zakonit je u otprilike pola saveznih država SAD-a, a negdje se rođacima dopušta međusobna ženidba ako garantiraju da u tom braku neće imati potomke

Kada biste mogli popratiti liniju kretanja svojih predaka, njihove narodnosti i odakle su točno došli., biste li? Mnogi odmah pomisle da bi jer ne razmišljaju o neočekivanom rezultatu, no mnogima je ishod DNK testa promijenio život. Jedna se žena tako nedavno anonimnim pismom javila u podcastu Slate's Dragi Prudence, a napisala je koliko ju je užasnuo rezultat suprugovog DNK testiranja nakon kojeg je saznala da  joj je - rođak u drugom koljenu.

Očajna je žena objasnila da joj je to otkriće cijeli svijet okrenulo naglavačke, a nakon njega ne samo da zna da je u krvnom srodstvu sa bračnim partnerom, već je muči i sumnja je li joj majka bila nevjerna ocu.

- Suprug i ja odrasli smo u istom malom gradu. Imali smo dobar brak iz kojeg imamo i dvogodišnjeg sina. Za rođendan smo na poklon oboje dobili kućni DNK test - napisala je i dodala: "Da bar Bog nikad nije ni došao na ideju da se takve stvari mogu provjeriti."

Ono što je DNK testiranje za koje je mislila da će biti zabava na proslavi muževog rođendana, nakon što je dobila rezultate pretvorilo se u pravu noćnu moru i obiteljsku dramu.

- Vijest da smo bratići oboje nas je duboko potresla, a njega je još dodatno uznemirila jer su mu roditelji u, kako je mislio, sretnom braku već 30 godina, a majku oduvijek gleda kao sveticu - stoji u pismu žene koja priznaje i kako nakon toga ovog saznanja ona i suprug spavaju u odvojenim sobama, a udaljenost među njima počinje utjecati i na njihovog sina.

I dok on odbija s njom uopće razgovarati o ovom bolnom i nesvakidašnjem otkriću, ona pokušava shvatiti po kome u obitelji bi mogli biti u rodu.  

- Svi su mi ujaci sretno oženjeni - mislila sam - napisala je i dodala: "Gledam u naše foto albume iz djetinjstva i pokušavam dokučiti istinu.'

Potrošila pola milijuna dolara da izgleda kao Kim Kardashian
Potrošila pola milijuna dolara da izgleda kao Kim Kardashian

Iako u pismu nije izričito rekla, čini se da vjeruje da je svekrva imala aferu s jednim od njenih ujaka, nakon čega je svekrva rodila njenog supruga. Žena u pismu napominje i da se ne može povjeriti ni majci ili sestrama s kojima je bliska, te priznaje da ju je strah da ova tajna ne uništi sve što je imala sa mužem.

- Ovo je potpuno otrovalo moj brak, a bojim se da će potpuno uništiti obje naše obitelji - objasnila je, dodajući i da se svekar rado hvali kako se oženio s prvom djevojkom koju je ikad poljubio, misleći da je i on njoj bio prvi i jedini.

- Ovo će ga ubiti - zaključuje žena u pismu.


Voditelj podcast emisije Daniel Mallory Ortberg i njegov gost, književni agent Connor Goldsmith, složili su se da za nju veći problem sada leži u reakciji supruga na sve i u velikoj tajni s kojom se odjednom moraju nositi, a o kojoj se ne razgovara, nego u činjenici da su u krvnom srodstvu.

- Bratići ste. Niste braća i sestre. Niste odrastali razmišljajući jedan o drugom i igrajući se skupa -  rekao je Connor i dodao kako na svijetu postoje mjesta gdje je uobičajeno da se ljudi vjenčaju s nekim s kim su u krvnom srodstvu bliskom kao što je kod bratića i sestrične".

Inače, ponegdje u SAD-u se bratićima dopušta međusobna ženidba ako garantiraju da u tom braku neće imati potomke. Druge pak države brak među bratićima dopuštaju samo u posebnim okolnostima.

Daniel i Connor su oboje rekli kako po njima problem postaje kompliciraniji zbog činjenice da je par nehotice otkrio razornu obiteljsku tajnu, za koju ne znaju bi li je trebali dijeliti.

- Ne vidim ništa strašno u tome da razotkrijete svekrvinu tajnu, osim naravno ako vaš suprug s tim nikako ne bi mogao živjeti -  rekao je Connor. Daniel je pak dodao kako bi njega, da je na mjestu supruga, najviše mučilo to što je barem jedan od njegovih roditelja vidio kako mu se sin ženi za osobu za koju je znao da mu je vjerojatno sestrična, a nije ništa rekao.

Simbolizira ljubav: Sobin zbog uloge tetovirao mak na ruku...
Simbolizira ljubav: Sobin zbog uloge tetovirao mak na ruku...

Ipak, oboje su istaknuli i da je po njima vrlo moguće kako čovjekov otac odavno zna za aferu, te da je njenog supruga svjesno odlučio odgajati kao vlastitog sina. Na kraju su bračnom paru predložili terapiju, a ako suprug to ne želi ona bi, smatraju, sama trebala smisliti kako dalje, prenosi Daily Mail.

Pokretanje videa ...