Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Žena rodila bebu od skoro 7 kg: 'Zaglavila mi je ispod rebara!'

Znala sam da će biti velika, ali ipak nisam očekivala bebu od gotovo sedam kilograma. Osjećala sam se kao da su me udarila dva kamiona, rekla je majka iz Amerike

Foto: Facebook (Joy Buckley)
8 komentara

Amerikanka Joy Buckley nije mogla hodati nakon što je u njujorškom medicinskom centru Arnot Odgen rodila djevojčicu od 6,8 kg i 58 cm.

Mala Harper najveća je beba rođena u toj bolnici.

REKORDER DARIO TOBIJAŠ Najveća beba u Hrvatskoj: 'To sam bio ja, sad mi je 9 godina'

- Znala sam da će biti velika, ali ipak nisam očekivala bebu od gotovo sedam kilograma. Osjećala sam se kao da su me udarila dva kamiona - poručila je Joy.

Upravo zbog veličine bebe, porođaj je krenuo jako brzo, no rekla je da joj je bila muka zbog toga što su joj se organi nasilno pomicali. 

POGLEDAJTE VIDEO

Carski rez bio je neophodan, kao i medicinski vakuum pošto je beba zbog svoje težine zaglavila ispod rebara.

- Bilo je žestoko, zaglavila mi se ispod prsnog koša - ispričala je Joy dodajući kako je presretna što je njena curica stigla na svijet zdrava. 

Nikola Čutuk/Pixsell REKORDER Imao 6280 g: Mali veliki Dario bio je najveća beba u državi

- Ponovno sam prodisala, čak sam uspjela i sjesti, a ne kao do sada isključivo ležati samo na jednoj strani - dodala je.

Nekoliko godina ranije, Joy i njen suprug su saznali da imaju samo 15 posto šansi za začeće. Ipak, to ih nije spriječilo da pokušavaju idućih sedam godina, dok na kraju nisu odlučili odustati i usvojiti jedno dijete u svibnju 2016. godine. Nakon toga Joy je napravila test na trudnoću i saznala da je ipak uspjela zatrudnjeti. Tada je rodila sina koji je imao pet kilograma. Za manje od dvije godine, na svijet je došla Harper, 3,5 kg teža od prosječnog novorođenčeta. Mama, sada troje djece, poručuje svima koji se bore s neplodnošću da ne odustaju, jer su vjerojatno blizu cilja, a ona je pravi dokaz toga.   

news.ninemsn.com.au Najveća beba na svijetu: Ima deset mjeseci i 20 kg

Najveća beba na svijetu  

Najteže novorođenče na svijetu, koje je preživjelo porod, težilo je - tvrdi Guinnessova knjiga rekorda - 10,2 kilograma! Rođeno je 1955. godine u talijanskom gradiću Aversa. 

Najmanja beba na svijetu  

Godine 2016. je u njemačkom gradiću Wittenu rođena malena Emilia (nakon 26. tjedana trudnoće) - imala je 229 grama i tjelesnu dužinu od 22 centimetra.  Godine 2004. je u Chicagu došla na svijet slična beba: 244 g i 25 cm - malena Rumaisa Rahman. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message