Lifestyle

Komentari 26

Žena s najduljim noktima na svijetu konačno ih je odrezala

Žena s najduljim noktima na svijetu konačno ih je odrezala

Ayanna je 2017. godine prvi put službeno zabilježena u Guinnessovoj knjizi rekorda zbog duljine svojih noktiju. Tada su oni bili dugački 576,4 cm, a za manikuru joj je trebalo oko 20 sati i preko dvije bočice laka

Nositeljica Guinnessovog svjetskog rekorda, Ayanna Williams iz Houstona u SAD-u, prošlog se vikenda i službeno rastala od svojih ogromnih noktiju, prema web stranici Guinness World Records. Ayanna je inače žena s najduljim noktima na svijetu na obje ruke, a oborila je i vlastiti rekord u najduljim noktima na rukama s novom duljinom od 733,55 cm, koliko su joj izmjerili prije nego su ih odrezali. 

POGLEDAJTE VIDEO: Neobična pedikura

Rezanje noktiju obavila je dermatologinja Allison Readinger iz Trinity Vista u Teksasu, a kako bi odrezala poduže nokte ove rekorderke, koristila je električni rotacijski alat.

Ayanni je ovo prvi put da je odrezala nokte još od 90-ih godina, pa joj je ovaj pothvat bio i veliko emocionalno iskustvo. Naime, 2017. godine je prvi put bila službeno zabilježena u Guinnessovoj knjizi rekorda zbog duljine svojih noktiju. U to vrijeme su njezini nokti bili dugački 576,4 cm, a za manikuru joj je trebalo oko 20 sati i preko dvije bočice laka.

Također, Ayanna se suočavala i sa svakodnevnim poteškoćama zbog pretjerane duljine pa nije mogla obavljati neke aktivnosti poput pranja suđa i stavljanja plahti na krevet.

U posljednje vrijeme trebale su joj tri ili četiri bočice laka da bi ih cijele nalakirala. 

- Kada sam u blizini djece, oni mi često priđu i pitaju: 'To su tvoji nokti?!', a ja im kažem: 'Da'. Onda ih ja pitam: 'Koliko imaš godina?', a oni obično kažu: 'Imam sedam ili deset godina' i ja na to odgovorim: 'Pogodite koliko su stari moji nokti? Imaju otprilike 28-29 godina! Stariji su od tebe! - izjavila je Ayanna.

Iako je najnovije Ayannino mjerenje noktiju oborilo njezin nekadašnji rekord, rekord u najdužim noktima na rukama na svijetu (ženska kategorija) i dalje drži Lee Redmond (SAD), koja ih je počela uzgajati 1979. godine, a ukupna dužina im je bila 8,65 metara. Ayannini nokti će biti sačuvani i izloženi u 'Ripley’s Vjerovali ili ne!' muzeju u Orlandu na Floridi, piše Indian Express.

Najčitaniji članci