Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Žene bi trebale osnovati obitelj do 35-e da kasnije ne bi žalile

 Žene bi trebale osnovati obitelj do 35-e da kasnije ne bi žalile
1

Opasnosti odgađanja: Velik broj parova koji odgađa roditeljstvo kasnije se susreće s neplodnošću, spontanim pobačajima, žaljenjem i zdravstvenim komplikacijama

VIDEO

Žene ne trebaju čekati zadnji čas da bi postale majke, jer ih ta odluka može koštati, a po pitanju planiranja obitelji u javnosti se ne bi trebalo raspravljati samo o kontracepciji, već i o tome, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Newcastle. Rizici odgađanja majčinstva su veliki, jer bez točnih informacija žene mogu riskirati svoje psihičko zdravlje i sreću u životu zbog nemogućnosti da zatrudne, piše Daily Mail.

- Ženama karijera ne bi trebala biti izlika za odgađanje majčinstva jer poslovne obaveze ne postaju lakše. Starije prvorotkinje imaju znatno više rizika u trudnoći, kao i njihova djeca - kaže profesorica Mary Herbert, jedna od vodećih britanskih reproduktivnih biologinja.

Dodaje kako mogućnosti trudnoće značajno padaju nakon 35-e, a medicinski potpomognuta oplodnja je daleko od toga da jamči uspjeh starijim parovima.

- Starije majke imaju veći rizik od spontanih pobačaja, češće imaju rizične trudnoće, a djeca se rađaju prijevremeno ili s   niskom porođajnom težinom. Osim toga, njihova dob ih čini sklonijim artritisu, depresiji, raku i srčanom udaru u dobi u kojoj tek odgajaju svoju djecu.

- Žene često nisu svjesne rizika neplodnosti u kasnijoj dobi. Misle kako će odgoditi majčinstvo za par godina, no može se dogoditi da ga odgode za cijeli život - komentirala je profesorica Judith Rankin, stručnjak za medicinski potpomognutu oplodnju.

Psiholozi objašnjavaju kako mladi parovi često ističu potrebu za sigurnošću ispred djece, pa tako žele riješiti stambeno pitanje i ostvariti karijeru prije roditeljstva, a jedan od čestih razloga odgađanja je osjećaj nezrelosti i nespremnosti za životne promjene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'