Obavijesti

Lifestyle

Komentari 161

Žene, jeste li znale da možete postići čak šest vrsta orgazma

Žene, jeste li znale da možete postići čak šest vrsta orgazma
1

Klitoralni orgazam najlakše se postiže u misionarskoj pozi, vaginalni tako da se ispod guze podmetnu jastuci, a kombinirani s njenim nogama na partnerovu vratu

VIDEO

Danas je Međunarodni dan ženskog orgazma, pa vam donosimo nekoliko zanimljivih činjenica.

Jeste li znali da žene mogu iskusiti klitoralni, orgazam G točke, kombinirani, aktivni, višestruki i produljeni orgazam? Većina žena najlakše doživi upravo klitoralni, kaže Tracey Cox, spisateljica specijalizirana za pitanje seksa, ljubavi i veza te autorica svjetskog bestselera "Superseks".

Žene otkrile zbog kojih su sve razloga spavale s muškarcima
Žene otkrile zbog kojih su sve razloga spavale s muškarcima

1. Klitoralni orgazam

Ovo je vrsta orgazma o kojoj muškarci i žene najviše znaju, no ipak ne treba podcjenjivati njegovu moć. Većina žena najlakše postiže ovaj orgazam u pozi u kojoj je ona gore dok pritišće svoju pubičnu kost na njegovu zdjelicu.

Žene bi trebale poticati svoje partnere da nauče koje im vrsta pritiska i ritam odgovaraju, kako bi klitoralne orgazme mogle lakše doživjeti i u drugim pozicijama, savjetuje Cox.

2. Orgazam G točke

Stručnjaci se slažu da žene koje doživljavaju vaginalne orgazme osjećaju duboku stimulaciju prednjeg vaginalnog zida na kojem se nalazi tzv. G točka, sastavljena od nakupine živaca koji reagiraju na podražaj.

Kako bi povećali svoje šanse da doživite vaginalni orgazam, stavite dva jastuka ispod stražnjice u misionarskom položaju. Iako se ta poza često naziva dosadnom, ona je najučinkovitija za postizanje ovakvih orgazama, kaže Cox.

3. Kombinirani orgazam

Riječ je o spoju klitoralnog i vaginalnog orgazma, koji se obično postiže istovremenom stimulacijom obje točke, gdje se klitoris obično stimulira rukom. 

Započnite u misionarskom položaju te potom podignite noge na partnerova ramena. To će mu pružiti najbolji pristup vašoj G točki i ostaviti mu slobodne ruke za stimulaciju klitorisa, savjetuje Cox.

Fotolia

4. Aktivni orgazam

Riječ je o samom završetku bilo koje vrste orgazma. U trenutku prije dostizanja orgazma žena se treba još više pritisnuti uz partnera svojom zdjelicom, čime će aktivirati mišiće s dna zdjelice. To će partnera pomaknuti još dublje i rezultirati intenzivnijim orgazmom.

5. Višestruki orgazam

Brojni seksualni terapeuti imaju različite teorije o načinima dostizanja višestrukih orgazama, a svi se slažu da je za njih potrebno više različitih oblika stimulacije, ali i strpljenja. 

Hvalio se tati super seksom, a on ga šokirao - 'To ti je mama'
Hvalio se tati super seksom, a on ga šokirao - 'To ti je mama'

- Isprobajte seks u kojem konstantno odgađate orgazam na način da nekoliko trenutaka prije samog vrhunca zastanete i promijenite pozu ili vrstu stimulacije. To činite sve dok ne budete iscrpljeni te i sami ne budete mogli izdržati, a tako ćete si povećati šanse za višestruki orgazam - kaže Cox.

6. Produženi orgazam

Za postizanje ove vrste orgazma potrebno je mnogo iskustva i prakse, ponajprije muškarca. On mora zadržati veliku napetost kako bi partnericu nekoliko puta doveo na rub orgazma, a potom se kontrolirano opuštati.

To zahtjeva seks nešto sporijeg tempa, a sam orgazam koji slijedi je intenzitetom slabiji od vaginalnog i klitoralnog, ali je njegova prednost što traje dulje od prosječnih 15 sekundi, čak i do nevjerojatne pune minute orgazma, objašnjava Cox. 

VIDI OVO: Kim se slikala na krevetu i postala viralni vic.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju