Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
85 komentara

Žene su velikodušniji spol zato što češće doniraju i volontiraju

Dok je ženama lakše "uživjeti se" se u poziciju prosjaka na ulici i sažaliti se nad njim, muškarci će imati manje empatije i razmišljati da nema smisla davati novac

Fotolia
Foto: Fotolia
85 komentara

Iako se često govori da su muškarci velikodušniji, žene su te koje će prije otvoriti novčanik ili na neki drugi način pomoći ljudima, pokazala je studija britanske tvrtke Fairy i Udruženja "Poželi želju". Prema njoj, dvostruko više muškaraca nikad ne daje novac u humanitarne svrhe te češće priznaju kako nisu skloni takvim "dobrim djelima", piše Daily Mail.

Više od 56 posto muškaraca nikad nije dalo novac ili hranu beskućnicima ili prosjacima, a tek 12 posto njih barem je jednom u životu volontiralo ili sudjelovalo u dobrotvornoj akciji. Nasuprot njima, 35 posto žena redovito uplaćuju novac humanitarnim organizacijama ili ga daju potrebitima.

- Žene imaju više empatije te se lakše užive u poziciju prosjaka na ulici, dok muškarci potiskuju emocije te razmišljaju racionalno. Oni neće dati novac jer smatraju da se on neće potrošiti na pravi cilj, dok će žene spontano posegnuti za novčanikom bez puno razmišljanja - komentirao je studiju njezin autor, dr. David Lewis.

Dodaje kako je vjerojatnije da će osjećati grižnju savjest ako nisu pomogle nekom tko je to od njih tražio.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message