Lifestyle

Komentari 14

Ženski problemi: Trikovi koji će vas spasiti neugode u javnosti

Ženski problemi: Trikovi koji će vas spasiti neugode u javnosti

Neuredna kosa, skliske cipele i gaće koje se ocrtavaju mogu pokvariti i najbolje trenutke. Dobra vijest je da se ove situacije mogu brzo popraviti uz primjenu ovih trikova

1. Gaće koje se ne ocrtavaju

Jako je neugodno kada shvatite da vam se gaće ispod odjeće ocrtavaju. A, ako ih vi vidite, velika je šansa da ih primijete i ostali. Zato uložite novac u gaće bez rubova koje se neće ocrtavati. Bit će vam najbolji prijatelj, a posebno kada nosite osjetljive tkanine. No ako trebate hitno rješenje, izrežite tajice i koristite ih kao gaće.

2. Prljavu kosu pretvorite u glamuroznu frizuru

Reuters/Pixsell

Prljavu i neurednu kosu može uzrokovati bilo što, vjetar ili jednostavno nedostatak vremena za pranje.  Ako nemate vremena oprati kosu, a trebate izgledati dobro, napravite ovu frizuru. Koristeći gel za kosu, počešljajte kosu prema nazad i izgledat ćete kao slavna osoba.

POGLEDAJTE VIDEO (kako sačuvati odjeću):

3. Riješite problem klizavih cipela

Ponekad su cipele koje izgledaju lijepo jako neudobne, pogotovo ako su nove. Ako su vam cipele skliske koristite vruće ljepilo. Zalijepite ga na jedan dio đona i problem će biti riješen.

4. Riješite se smrdljivih pazuha

Kako bi se riješili neugodnog mirisa koristite limun. To je stari lijek koji učinkovito ubija bakterije. Uzimite svježi limun, narežite ga i natrljajte na pazuhe. Kada se sok osuši, otuširajte se ili operite pazuhe. Napravite ovo jednom dnevno i riješite se neugodnih tjelesnih mirisa.

5. Riješite se smrada iz cipela

Kada nakon cijelog dana skinete obuću, vjerojatno osjetite neugodan miris. Kako bi ga se riješili, prije izlaska stavite malo sode bikarbone u cipele, a ona će upiti sav miris i znoj.

6. Koristite dezodorans da šminka duže traje

Kada je vruće i vlažno, šminka se brzo skine. Neke blogerice predlažu korištenje dezodoransa kao primera. Ali, prije stavljanja provjerite da je dezodorans napravljen od prirodnih sastojaka kako ne bi naštetio vašoj koži.

7. Zaboravite na 'ljepljive suknje' uz sprej za kosu ili dezodorans

Možda se osjećate i izgledate nevjerojatno, ali nakon nekoliko prijeđenih kilometara suknja se može početi lijepiti za kožu. Statički elektricitet će vam pokvariti raspoloženje.

Ako pri ruci nemate poseban antistatički proizvod, stavite malo spreja za kosu ili dezodoransa na odjeću prije izlaska.

8. Ako sami stavljate gel lak

Stavljanje gel laka prilično je dug postupak. Ako ste završili s nanošenjem i shvatili da ste ostali bez čistača za gel uzmite redovito sredstvo za uklanjanje laka za nokte ili nešto što sadrži alkohol. Ali, budite oprezni jer ne smije sadržavati aceton.

9. Reci zbogom prištićima

Fotolia

Jeste li znali da prištiće može uzrokovati brisanje lica ručnikom. Ako lice brišete ručnikom, pazite da to uvijek bude čisti ručnik jer prljavi može biti leglo bakterija.

Ali, najbolje da lice pustite da se samo osuši ili da koristite maramice za lice.

10. Ako vam ponestane spreja za kosu

Napravili ste frizuru i posegnuli za lakom za kosu, ali tek onda ste shvatili da je prazan? Međutim, sigurno ga je ostalo još malo. Vrh laka za kosu držite pod vrućom vodom, a nikada ne koristite čačkalice za mlaznicu, prenosi Bright Side.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZEZANCIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: 

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak

Najčitaniji članci