Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Žive na jedrilici sa psom: 'Kad plovimo, nuždu obavi na palubi'

Žive na jedrilici sa psom: 'Kad plovimo, nuždu obavi na palubi'

Billy Swezey je na društvenim mrežama objavila video u kojem prikazuje jedrilicu na kojoj živi i plovi sa suprugom i psom - pogledajte koliko prostora imaju i kako se snalaze

VIDEO

Ova jedrilica ima gomilu prostora za pohranu i puno dugih prednosti, no najbolja stvar na njoj je - naš pas, našalila se Billy Swezey, vlasnica TikTok računa @tulasendlesssummer u video isječku koji je nedavno ponovo objavila na TikToku.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovaj veseli psić uživa u dresuri 

Pokretanje videa...

Za Marlijem su tragali 44 dana, oteo ga je nepoznati muškarac: 'Sad je opet sretan na ranču!' 00:58

Tula, naime, zajedno sa suprugom i psom živi na toj jedrilici. U 36 sekundi videa 'prošetala' je jedrilicom iz 1978. godine, kako bi pokazala skrivene kutke broda, uključujući spavaću sobu, dnevnu sobu, sobu za goste, kuhinju, kupaonice i 'špilju' u koju se njen suprug za vrijeme plovidbe ponekad voli povući. 

Obilazak je započela sa 'V-sobom', koja je na pramcu broda i zato je takvog oblika i sadrži dva odvojena kreveta i pridruženu kupaonicu za goste. Nekoliko koraka dalje, ulazi se u 'strojarnicu', poznatu i kao poseban prostor njezina supruga Billa, pa ju nazivaju 'muškom špiljom'. Soba je prenatrpana crnom i crvenom opremom za jedrilice, s malo ili nimalo mjesta da se čovjek može ispružiti ili opustiti.

@tulasendlesssummer The inside is coming along! I figured it was finally clean enough to give you a full interior tour! Let me know if you have any questions about our floating home!..Still on the list of things to do:Paint the stairway to the v-berth, redo aft cabin bathroom floor, paint new ceiling panels, varnish the floors… we will get there some day 🤪#boatlife #livingonaboat #trawler #trawlerlife #boattour #floatinghome #alternativeliving #nomadlife #fulltimetravel ♬ original sound - Tulas Endless Summer

'Salon' je mjesto gdje oni i gosti sjede na jastucima. To je soba ukrašena svijetlim ormarićima od trešnjinog drva i dugačkim stolom pa je zovu dnevnim boravkom, prvenstveno zbog toga što ima puno slobodnog prostora za šetnju oko stola. Blizu nje je kuhinja, sa hladnjakom, zamrzivačem i pećnicom te bijelim ormarima i smeđom radnom plohom. 

Obilazak završava 'kapetanovim odajama', odnosno spavaćom sobom koja ima bračni krevet od trešnjinog drveta, elegantne komode i pripadajuću kompletnu kupaonicu, uključujući WC, tuš sa staklenim vratima i umivaonik s pultom. Kraj kreveta su dva noćna ormarića i male svjetiljke s bež sjenilom. I u spavaćoj sobi ima dosta mjesta za šetnju. S desne strane kreveta nalazi se radni stol uza zid s nekoliko malih prozora iznad.

Prva jedrilica Atlantik je prešla za dvadeset dana, a u nju su uložili čak 30 tisuća eura
Prva jedrilica Atlantik je prešla za dvadeset dana, a u nju su uložili čak 30 tisuća eura

Tročlana obitelj, jer Tula u obitelj računa i psa koji živi s njima, planira uskoro malo urediti svoj dom, ali za sada uživaju u životu na moru, podvodnom ribolovu i putovanju po Karibima.

- Na popisu stvari koje moramo učiniti je obojiti stubište do V-sobe, preurediti pod kupaonice u stražnjoj kabini, obojiti nove stropne ploče i lakirati podove, kaže Tula u video prilogu. 

Nekonvencionalni stil života uključuje i snalaženje oko jednostavnih zadataka kao što su tuširanje, pranje rublja ili odvođenje psa na zahod.

Tako Tula objašnjava kako iskorištavaju kišnicu da bi se opskrbili vodom za tuširanje i piće.

- Postavimo slivnik za kišu, tako da možemo puniti spremnike za vodu koji se koriste za pranje suđa, tuševe i za piće - pojašnjava. Njih dvoje slave kad padne jaka kiša, jer to omogućava malo više tuširanja, kaže Tula u šali. 

Mnogi su pratitelji bili impresionirani  jedinstvenim stilom života Tuline obitelji. Jedan TikToker je u šali napisao: 'Mogu li navratiti da ostanem?', dok se dugi zapitao što rade kad pas treba obaviti veliku nuždu. 

- Ako je na moru više dana, ide na palubu. Onda na to bacimo kantu vode i dobro izribamo palubu. No, noćno krstarenje pučinom traje tek oko 3 posto našeg vremena, sve ostalo vrijeme vozimo se gumenjakom do kopna i imamo prilike za šetnju s njim - pojasnila je Tula. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje