Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
5 komentara

Zlatna pravila za ormar gdje je sva odjeća odmah na vidiku

Koliko vam se često događa da u ormaru pronađete odjevni predmet koji ste zaboravili da ga imate? Jedini način rješavanja ovog problema jest da se riješite što više odjeće

Foto: Dreamstime
5 komentara

Zamislite uredan ormar u kojem sve ima svoje mjesto i u kojem ne morate mučiti da ugurate još jednu vješalicu. Vjerovali ili ne, postoje sretnici koji su vlasnici takvih ormara - u njih nije samo lakše stavljati stvari nego je i jutarnji pronalazak odjevne kombinacije manje stresan. Za početak, držite se ovih pravila:

1. Neka sve bude na vidiku
Koliko vam se često događa da u ormaru pronađete odjevni predmet koji ste zaboravili da ga imate? Nažalost, jedini način rješavanja ovog problema (osim kupnje većeg stana s većim ormarom) jest da se riješite što više odjeće kako bi ono što vam preostane doista vidjeli i nosili. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Zlatno pravilo glasi da treba zadržati samo onu odjeću koju doista trebate ili stvarno volite. Također, riješite se svega što je stresno za nošenje - primjerice, zato što se brzo zgužva ili vas neugodno steže. Na kraju, riješite se 'duplića' - ako imate šest nosivih bijelih majci, riješite se onih koje su posivjele ili se otrcale.

KAD STE U ŽURBI 8 jednostavnih frizura koje svi mogu napraviti za par minuta

2. Ne budite sentimentalni
Često čuvamo odjeću koja nas podsjeća na neke lijepe trenutke ili drage ljude. U redu je zadržati dvije-tri stvari koje imaju sentimentalnu vrijednost, no ako vam je ormar pun podsjetnika na nekadašnja ljetovanja, zimovanja, kao i starih bakinih kaputa... možda je vrijeme da dio toga darujete u dobrotvorne svrhe kako biste oslobodili mjesta u ormaru. 

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

3. Složite sezonsku kutiju
Nema baš puno prilika kad možemo nositi bikinije, slamnate šešire i haljine za plažu. Zato i nema razloga da te stvari čitave godine zauzimaju dragocjeni prostor. Složite ih u kutiju koju možete držati negdje drugdje - tako će vam i pakiranje za godišnji odmor biti lakše. 

4. Odjeću za posebne prilike držite odvojeno
Baš kao što je slučaj sa sezonskom odjećom, nema razloga da glomazne haljine za svadbe i sličnu odjeću koju nosite najčešće jednom na godinu držite zajedno s odjećom za specijalne prilike. Oprezno ih stavite u prikladne kutije i ne zaboravite na njih napisati što je unutra prije nego što kutiju strpate na vrh ormara ili ispod kreveta. 

HIGIJENA Ovih 10 stvari u svojem domu nikad ne čistite, a trebali biste

5. Zaštitite odjeću
Jedna od prednosti uredno složenog ormara jest ta da odjeća u njemu dulje traje. Kada smanjite broj odjevnih predmeta u njemu, najprije temeljito očistite čitav ormar, uključujući i eventualne ladice, najbolje prirodnim sredstvima. Zatim dodajte nešto što će odjeću zaštititi od moljaca - ako vam se ne sviđa miris lavande, iskušajte vrećice punjene smiljem ili kuglice od cedra. Izbjegavajte žičane vješalice - one uništavaju odjeću. Umjesto njih odaberite one sa spužvastom zaštitom od klizanja.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message