Obavijesti

Lifestyle

Komentari 27

Znakovi da se pas ozbiljno na vas naljutio i shvaća to osobno

Znakovi da se pas ozbiljno na vas naljutio i shvaća to osobno
1

Imajte na umu da vas vaš ljubimac stalno drži na oku i promatra promjene na vašem licu. Stoga, želite li ga instantno usrećiti, nabacite na lice veliki osmjeh, to je za njega signal da je sve u redu

VIDEO

Pas može pokazivati da se ljuti na vas ili je pod nekim stresom ako više puta liže nos i usne, iako u blizini nema hrane. Stručnjaci kažu kako se to zna često događati kada psa grle djeca ili stranci. Rješenje je jednostavno, maknuti životinju od situacija koje mu nisu ugodne.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kad se male šape slože: Psići si napravili put kroz snijeg 01:10

Ukoliko vam vaš pas okrene leđa i odbija vas pogledati u oči, možete biti sigurni da se naljutio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pas koji je sretan i osjeća se ugodno, vjerojatno će biti spreman uspostaviti kontakt očima sa svojim vlasnikom i tražiti njegovu pažnju. Ali, ako se naljutio ili je uznemiren, ovakva interakcija može izostati. Pas se može udaljiti od vlasnika ili izaći iz prostorije, ili čak spavati na drugom mjestu - objasnila je Erin Askeland, stručnjakinja za obuku i ponašanje pasa iz Kanade.

Mogu li psi i mačke nanjušiti rak kod svojih vlasnika? Mogu!
Mogu li psi i mačke nanjušiti rak kod svojih vlasnika? Mogu!

Događa se i da pas zna što vlasnik želi od njega, ali odbija to napraviti. Na primjer, pozovete ga, a on odbija doći iako inače sa tim problema nemate. 

- To bi mogao biti znak da je uznemiren zbog nečega u svojoj okolini ili vas. Prije nego što se i vi uznemirite, odvojite trenutak i provjerite sami sebe - osjećate li se stresno, ljuto, bijesno, uznemireno ili ste tužni. Vaše emocije mogu utjecati na psa. U tom slučaju, napravite nešto da se smirite. To će pomoći vašem psu da se osjeća ugodnije i vaš odnos će se vratiti u normalu - kaže Askeland.

Psi su poput ljudi emocionalna bića pa nije čudo da neke stvari shvaćaju osobno, možda čak i previše.

Na primjer, ako pas stoji ukočen sa repom među zadnjim nogama, to može otkriti kako vašu kritiku ili prijekor shvaća osobnije nego vam se to možda čini. To se zna događati i ako mu se rugate ili previše oštro razgovarate sa njim - psi se znaju duriti kao tinejdžeri.

U takvim situacijama dobro je sniziti ton glasa te sa životinjom razgovarati tiho i umirujuće. To će ponovno vratiti zdravu povezanost među vama, a osim toga, ojačat će povjerenje psa u vas.

Zašto se psi toliko vrte u krug prije obavljanja velike nužde?
Zašto se psi toliko vrte u krug prije obavljanja velike nužde?

Neki psi znaju biti osvetoljubivi kada se naljute pa naprave nešto loše samo kako bi pažnju vlasnika privukli na sebe i izazvali reakciju - recimo, pomokre mu se na cipelu ili je čak sažvaču i unište. Dobro je takvom psu nabaviti nekoliko stimulativnih igračaka za žvakanje koje može prve dohvatiti kada osjeti taj destruktivni poriv.

hand of man caress little scared dog from shelter posing outside

Također, obratite pažnju i kada pas pretjerano zijeva jer to može otkriti, ne da mu je dosadno u vašem društvu, već da je možda pod stresom, uzrujan. Stručnjaci za ponašanje pasa kažu kako bi psa trebalo odmah ukloniti iz situacije u kojoj se nalazi, jer se očigledno ne snalazi u njoj i ne osjeća se dobro.

Imajte na umu da vas vaš ljubimac stalno drži na oku i promatra promjene na vašem licu. Stoga, želite li ga instantno usrećiti, nabacite na lice veliki osmjeh, to je za njega signal da je sve u redu.

Osim toga, ako vidite da se naljutio i neće imati posla s vama, pustite ga da se ohladi - sam će vam doći kada ga to prođe. Ne forsirajte nikakvu interakciju, prenosi Reader's Digest.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:55

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru