Obavijesti

Lifestyle

Komentari 56

Znakovi po urednosti: Tko je najveći prljavac, a tko čistunac

Znakovi po urednosti: Tko je najveći prljavac, a tko čistunac
1

Ako je u pitanju organiziranost i dovođenje doma u red, kraljica Djevica sjedi na vrhu popisa. Na kraju njega su oni koji jednostavno nemaju vremena za čišćenje, a i smatraju ga besmislenim

VIDEO

Naši su domovi i način na koji o njima brinemo uvelike i odraz nas samih. I premda bi svi za sebe htjeli reći da smo uredni, znamo da to nije uvijek slučaj. Neki smatraju da ne mogu funkcionirati ako nije sve čisto, a drugima ne smeta da posuđe ostave i po nekoliko dana u sudoperu. Bez obzira u koju skupinu spadamo, svi imamo svoje osobne razloge zašto se tako ponašamo. 

Pogledajte koji su znakovi najuredniji - kronološkim redom do onih najvećih 'prljavaca'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:44

1. Djevica (23. kolovoza do 22. rujna)

Nisu samo uredne - one su potpuni frikovi oko čišćenja. Vole da je sve organizirano, na svom mjestu i apsolutno čisto. Nitko nikada neće vidjeti nered u njihovom domu.

2. Bik (20. travnja do 20. svibnja)

Jako se trude brinuti se za sebe, a njihov je dom samo produžetak toga jer se jednostavno ne mogu opustiti u neredu. No osim toga, ne žele drugima dati razlog da ih zbog nečega osuđuje. 

3. Jarac (od 22. prosinca do 19. siječnja)

Posvećeni su i marljivi u svemu što rade, a to se ne mijenja ni kad je riječ o njihovom domu. Iako kućnim poslovima možda ne daju prednost, imaju snažnu želju da sve bude organizirano i na svom mjestu. Oni ne žele dopustiti da išta na što mogu utjecati ostane u kaosu.

4. Škorpion (23. listopada do 21. studenog)

Vole stvari držati za sebe i zbog toga mnogi mogu pomisliti da su skloni neurednosti. Ipak, vole da se prostor u kojem borave održava čistim jer je to njihovo privatno utočište od ostatka svijeta. Možda će malo više uložili u brigu o osobnoj higijeni nego o kućanstvu, ali to ne mijenja činjenicu da će većinu vremena sve oko njih biti prilično čisto.

5. Rak (21. lipnja do 22. srpnja)

Bitna im je udobnost, ali ne samo vlastita, oni žele i da drugima koji im dođu bude ugodno. Paze da im je prostor barem minimalno sređen ukoliko netko neočekivano navrati. 

6. Ovan (21. ožujka do 19. travnja)

Ovnovi će biti ili uredni ili neuredni, ovisno o tome što im se događa u životu. Neće nužno davati prioritet kućnim poslovima nego izlascima s prijateljima, jer misle kako je život prekratak i žele ga iskusiti najbolje što mogu.

Ponekad postanu malo nemirni, pogotovo kad samo sjede kod kuće. Nije neuobičajeno da očiste ako im postane dosadno. Općenito, dom im je prilično uredan, ali ako se se stvari i počnu gomilati, neće proći previše vremena prije nego što ih srede. 

Način držanja volana otkriva jeste li lider, paničar, hranitelj...
Način držanja volana otkriva jeste li lider, paničar, hranitelj...

7. Lav (23. srpnja do 22. kolovoza)

Vi volite ostaviti dobar dojam, ali najčešće s vlastitom osobnošću. Ne volite prljavštinu, ali realno nemate puno vremena u svom užurbanom životu dovoditi stan u savršen red. Vaš prostor nije prljav ni neuredan, ali često vam se nagomilavaju stvari kojima niste pronašli mjesto. Vaš dom je i dalje reprezentativan i možete ga očistiti začas bez puno muke, ali najveći problem vam stvara  vrijeme.

8. Vodenjak (20. siječnja do 18. veljače)

Puno se toga događa u glavi Vodenjaka. Pokušati će srediti nered ali ne vole da im se sve svodi na kućanske poslove. S obzirom na njihovu nekonvencionalnu prirodu, ne osjećaju potrebu da nekog impresioniraju, ali i dalje im se pusta energija koju imaju svako malo disperzira pa im treba da jasno postave cilj koji trebaju ostvariti. 

9. Blizanci (21. svibnja do 20. lipnja)

Uvijek imaju dobre namjere, ali kad treba početi čistiti, uvijek iskrsne 'nešto bitnije'. Prije nego što se snađu, prođe još jedan dan. Drugačije je kad se nešto organizira u njihovom domu, što im daje motivaciju da sve bude uredno. Ali inače život ih jednostavno previše ometa i vjerojatno je da će im pažnja biti usmjerena negdje drugdje, a ne na spremanje.

Najbolje kombinacije Zodijaka: Lav i Vaga do kraja svog života
Najbolje kombinacije Zodijaka: Lav i Vaga do kraja svog života

10. Vaga (23. rujna do 22. listopada)

Možda je njima čudno što su pri kraju ovog popisa, ali premda ih privlače lijepe stvari, to ne znači da stalno drže sve urednim. Vage se neće previše napregnuti da sve oko sebe drže čistim. Kao i Blizanci, izvući će sve razloge da nešto ne naprave, osim ako nekog trebaju ugostiti. 

Dreamstime

11. Ribe (19. veljače do 20. ožujka)

Uvijek teže tome da im je udobno i da su opušteni, pa ne čudi što se takav način razmišljanja odnosi i na njihove navike čišćenja. Ne smeta im što su im stvari posvuda jer zapravo uživaju u mrvici kaosa, piše portal The Spruce.

Lav voli privatnost, a Djevica vrata doma otvara prijateljima
Lav voli privatnost, a Djevica vrata doma otvara prijateljima

12. Strijelac (22. studenog do 21. prosinca)

Misle da su neke stvari u životu nevjerojatno važne, poput neovisnosti, avanture, sreće i humora. Ipak na popisu nema ničeg o održavanju urednog doma. Obično su toliko zauzeti planiranjem sljedeće avanture da su ionako rijetko kod kuće pa, zašto očistiti nešto što će se kasnije ionako unerediti? 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća
Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3.: Lavovi neka se čuvaju tračeva, Ribe očekuje ljubav
ŠTO SU ZVIJEZDE 'ZAKUHALE'?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3.: Lavovi neka se čuvaju tračeva, Ribe očekuje ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje