Obavijesti

Lifestyle

Komentari 111

Znanstvenici istražili kakva su tijela muškaraca ženi najdraža

Znanstvenici istražili kakva su tijela muškaraca ženi najdraža
4

U eksperimentu su ženama pokazali samo torza muškaraca - bez glave, a prikazan je mršav tip bez istaknute mišićne mase, kao i onaj 'isklesani'. Možete li pogoditi koji tip je 100 posto žena ocijenilo kao privlačnijeg?

VIDEO

Ako ste muškarac u vezi sa ženom i po subjektivnoj procjeni nemate savršeno tijelo, samo naprijed i pitajte je kakav tip tijela preferira kod muškaraca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Koliko bi trebao trajati idealan seks? 01:27

Ok, jeste li pitali? Ako je rekla nešto drugo osim 'masivnih trbušnjaka', 'nauljenih izbočenih bicepsa' ili 'snažnih definiranih ruku', velika je vjerojatnost da vas mulja kako vam ne bi povrijedila osjećaje, barem prema novoj studiji iz Griffitha Sveučilište, Queensland.

Cilj studije bio je testirati koliko je tjelesna snaga važna za tjelesnu privlačnost muškaraca. Fotografije muških torza bez glave prikazane su skupinama žena od kojih se tražilo da ocijene njihovu privlačnost ili tjelesnu snagu. Neki su bili normalni studenti, drugi muškarci koji su vježbali tri do pet puta tjedno. Testirane su snage svih muškaraca.

Muška tijela Muška tijela

Kako ste ih ocijenili? Prema novom istraživanju, ako ste ocijenili bolje manje mišićavo tijelo, odnosno mršavo, u manjini ste. Zapravo, od 160 anketiranih žena, niti jednoj nije bilo privlačnije to tijelo.

- Nismo bili iznenađeni što su žene fizički snažne muškarci više privlačili ... iznenadilo nas je koliko je moćan učinak bio - rekao je glavni autor istraživanja Aaron Sell.

Muška tijela

Najveći prediktor koliko su muškarci bili privlačni ženama u istraživanju bila je njihova percepcija fizičke snage. Muškarci za koje se smatra da su najjači činili 70 posto muškaraca za koje se smatra da su najatraktivniji. Nakon daljnje analize, istraživači su također otkrili da žene preferiraju visoke i vitke muškarce - no i dalje s istaknutim mišićima.

Naši podaci nisu uspjeli pronaći niti jednu ženu koja je preferirala slabije mišićava muška tijela

Istraživanje objavljeno u časopisu Proceedings of the Royal Society suprotstavlja se ideji da vas snaga samo privlači suprotnom spolu do trenutka kada vas možda doživljavaju 'previše mišićavima' i ponovno postajete manje privlačni. Tim je to sveo na prethodne studije provedene s linijskim crtežima, a ne sa stvarnim fotografijama.

Bolje i deblji nego mršav bez mišića

Ako nemate idealan oblik tijela (poput otprilike svih koji nemaju vremena svaki dan ići u teretanu), ne brinite. Prvenstveno, očito, izgled nije sve. Vrlo je malo vjerojatno da će ljudi u bilo kojem trenutku u bliskoj budućnosti birati partnere po kriteriju njegovog torza.

Muškarci i seks

Drugo, ovo nije bila velika studija. Ukupno 160 žena nije velik broj sudionika, a potrebna su daljnja istraživanja. Tim priznaje da su druge studije pokazale da žene imaju tendenciju da preferiraju ženstvenija lica koja se obično ne nalaze na vrhu izrazito mišićavog tijela.

Uz to, istraživači su pružili još jednu 'umirujuću stvar':

- Čak i ako ste malo pretili, to izgleda snažno. U osnovi je biti jak, deblji momak u redu, što mislim da bi mnogima donijelo utjehu', prenosi riječi istraživača IFL Science

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...