Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Znanstvenici otkrili: Je li ženski orgazam bolji nego muškarčev?

Znanstvenici otkrili: Je li ženski orgazam bolji nego muškarčev?

Videozapis muškaraca koji su pokrenuli YouTube kanal 'AsapSCIENCE' razbija sve najnovije studije i statistike o orgazmima, pokušavajući riješiti ovo vjekovno pitanje

Muški i ženski orgazam razlikuje se što se tiče učestalosti, intenziteta i načina na koji se manifestiraju. Seks je također subjektivan i stvar osobnog ukusa. Ali, zapravo postoji iznenađujuća količina sličnosti u biološkim mehanizmima, bez obzira na spol ili seksualnost, piše IFLScience.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Iako žene obično imaju puno duže orgazme od oko 20 sekundi ili više, kod većine muškaraca orgazam traje tri do 10 sekundi. Ali, znači li da je duži orgazam ujedno i bolji uzimajući u obzir i činjenicu da ih žene rjeđe dožive?

Istraživanja su pokazala da muškarac dožive orgazam u 95 posto slučajeva, dok za žene ova statistika pada na 69 posto.

Muški orgazam je kratak i jednokratan

Za sve koji još ne znaju, orgazam kod žena može trajati do 30 sekundi. Muškarci nisu blagoslovljeni tolikim trajanjem – njihov vrhunac traje od tri do najviše 12 sekundi. 

Dok žene mogu doživjeti više orgazama jedan za drugim, kod muškaraca je pravilo - jedan pucanj. A za ponovno punjenje potrebno je najčešće malo pričekati…  

Ženski je intenzivniji - ali i teži za postići

U mozgu se za vrijeme orgazma i kod žena i kod muškaraca odvijaju jednaki procesi, odnosno aktiviraju se hormoni sreće. Intenzitet muškog i ženskog vrhunca zapravo je jednak - osim što ženski traje dulje vremena, pa je jednostavno zbog toga i intenzivniji… 

Jedini nedostatak ženskog vrhunca jest da ga rjeđe doživimo. Naime, žene teže za vrijeme seksa dožive orgazam, dok njihov partner gotovo uvijek svrši. 

Najveći lažljivci su Škorpioni i Jarci, a Strijelci su najiskreniji
Najveći lažljivci su Škorpioni i Jarci, a Strijelci su najiskreniji

Dakle, pitanje je da li biste radije imali kraći orgazam ako to znači da ćete ga gotovo uvijek doživjeti ili su neke stvari vrijedne čekanja?

Ovdje se u obzir treba uzeti vrsta seksa.

fotolia

Kao što se u videu objašnjava, jedna studija je otkrila da dok su homoseksualci i hetero muškarci doživjeli sličnu stopu orgazma, ta se stopa dramatično promijenila za žene ovisno o njihovoj seksualnoj orijentaciji.

Istraživanje je pokazalo da su lezbijke u prosjeku doživjele oko 12 posto više orgazma od hetero žena, s tim da ih je 25 posto reklo da su vrhunac doživjele tijekom svakog seksualnog odnosa.

I to je moguće: 'Skratila' je čelo visoko 8,5 cm zbog kompleksa
I to je moguće: 'Skratila' je čelo visoko 8,5 cm zbog kompleksa

Istraživanja su međutim otkrila da spol nema veze s tim koji je orgazam bolji, a u videu pogledajte objašnjenje:

Činjenice o ženskom orgazmu 

  • Općenito, ženama je potrebno dulje da postignu orgazam od muškaraca. Dok je prosječnom muškarcu potrebno dvije do tri minute penetracije, ženama je potrebno od 10 do 20. 
  • Preko 80 posto žena, za orgazam je potrebno nešto više od samog penisa, odnosno za to im treba i stimulacija klitorisa. 
  • Tijekom seksualnog uzbuđenja, klitoris se zbog dotoka krvi povećava i mijenja svoju poziciju, a genitalni mišići stežu tijekom orgazma. 
  • To se stezanje događa duž vagine, zdjelične kosti, anusa i mokraćne cijevi. Tipično, žene dožive od šest do deset takvih "grčeva" po orgazmu. 
  • Tijekom orgazma dolazi do otpuštanja endorfina i oksitocina. 
  • Nažalost, tek svaka treća žena u prosjeku doživi orgazam tijekom penetracije.