Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Znanstvenici otkrili: Je li ženski orgazam bolji nego muškarčev?

Znanstvenici otkrili: Je li ženski orgazam bolji nego muškarčev?

Videozapis muškaraca koji su pokrenuli YouTube kanal 'AsapSCIENCE' razbija sve najnovije studije i statistike o orgazmima, pokušavajući riješiti ovo vjekovno pitanje

VIDEO

Muški i ženski orgazam razlikuje se što se tiče učestalosti, intenziteta i načina na koji se manifestiraju. Seks je također subjektivan i stvar osobnog ukusa. Ali, zapravo postoji iznenađujuća količina sličnosti u biološkim mehanizmima, bez obzira na spol ili seksualnost, piše IFLScience.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35

Iako žene obično imaju puno duže orgazme od oko 20 sekundi ili više, kod većine muškaraca orgazam traje tri do 10 sekundi. Ali, znači li da je duži orgazam ujedno i bolji uzimajući u obzir i činjenicu da ih žene rjeđe dožive?

Istraživanja su pokazala da muškarac dožive orgazam u 95 posto slučajeva, dok za žene ova statistika pada na 69 posto.

Muški orgazam je kratak i jednokratan

Za sve koji još ne znaju, orgazam kod žena može trajati do 30 sekundi. Muškarci nisu blagoslovljeni tolikim trajanjem – njihov vrhunac traje od tri do najviše 12 sekundi. 

Dok žene mogu doživjeti više orgazama jedan za drugim, kod muškaraca je pravilo - jedan pucanj. A za ponovno punjenje potrebno je najčešće malo pričekati…  

Ženski je intenzivniji - ali i teži za postići

U mozgu se za vrijeme orgazma i kod žena i kod muškaraca odvijaju jednaki procesi, odnosno aktiviraju se hormoni sreće. Intenzitet muškog i ženskog vrhunca zapravo je jednak - osim što ženski traje dulje vremena, pa je jednostavno zbog toga i intenzivniji… 

Jedini nedostatak ženskog vrhunca jest da ga rjeđe doživimo. Naime, žene teže za vrijeme seksa dožive orgazam, dok njihov partner gotovo uvijek svrši. 

Najveći lažljivci su Škorpioni i Jarci, a Strijelci su najiskreniji
Najveći lažljivci su Škorpioni i Jarci, a Strijelci su najiskreniji

Dakle, pitanje je da li biste radije imali kraći orgazam ako to znači da ćete ga gotovo uvijek doživjeti ili su neke stvari vrijedne čekanja?

Ovdje se u obzir treba uzeti vrsta seksa.

fotolia

Kao što se u videu objašnjava, jedna studija je otkrila da dok su homoseksualci i hetero muškarci doživjeli sličnu stopu orgazma, ta se stopa dramatično promijenila za žene ovisno o njihovoj seksualnoj orijentaciji.

Istraživanje je pokazalo da su lezbijke u prosjeku doživjele oko 12 posto više orgazma od hetero žena, s tim da ih je 25 posto reklo da su vrhunac doživjele tijekom svakog seksualnog odnosa.

I to je moguće: 'Skratila' je čelo visoko 8,5 cm zbog kompleksa
I to je moguće: 'Skratila' je čelo visoko 8,5 cm zbog kompleksa

Istraživanja su međutim otkrila da spol nema veze s tim koji je orgazam bolji, a u videu pogledajte objašnjenje:

Činjenice o ženskom orgazmu 

  • Općenito, ženama je potrebno dulje da postignu orgazam od muškaraca. Dok je prosječnom muškarcu potrebno dvije do tri minute penetracije, ženama je potrebno od 10 do 20. 
  • Preko 80 posto žena, za orgazam je potrebno nešto više od samog penisa, odnosno za to im treba i stimulacija klitorisa. 
  • Tijekom seksualnog uzbuđenja, klitoris se zbog dotoka krvi povećava i mijenja svoju poziciju, a genitalni mišići stežu tijekom orgazma. 
  • To se stezanje događa duž vagine, zdjelične kosti, anusa i mokraćne cijevi. Tipično, žene dožive od šest do deset takvih "grčeva" po orgazmu. 
  • Tijekom orgazma dolazi do otpuštanja endorfina i oksitocina. 
  • Nažalost, tek svaka treća žena u prosjeku doživi orgazam tijekom penetracije.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj