Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Znate li kako se pravilno pere lice? Ove greške mnogi rade...

Znate li kako se pravilno pere lice? Ove greške mnogi rade...
1

Za lice biste trebali imati čisti ručnik koji ćete stalno mijenjati. Nekoliko puta tjedno trebate napraviti piling prirodnim sredstvima, ali izbjegavajte sulfate jer nagrizaju kožu

VIDEO

Stručnjaci se slažu da čak i ako ne nosite šminku, važno je oprati lice ujutro i navečer. Dok se noću okrećete po jastuku, bakterije iz sline i ulja iz vaše kose lako se prenose na lice i oči.

Brzo pranje ujutro bolje je nego da lice uopće ne očistite, dok večernje pranje pomaže u uklanjanju šminke kao i nečistoća koje su se taložile na površini vaše kože i prodirale su u pore tijekom dana. Također, pripremit će kožu da bolje apsorbira aktivne sastojke iz noćnih krema. 

Pokretanje videa...

00:29

Američko udruženje za dermatologiju naglašava da 'način na koji perete lice, može napraviti razliku u izgledu kože'. Pravilno čišćenje zato ne samo da poboljšava zdravlje kože, već potiče i efikasnu izmjenu stanica, smanjuje vjerojatnost oštećenja, a može smanjiti i upalne procese. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Ne peru ruke prije

Pravilo broj jedan je da prije pranja lica operete ruke. Iznenađujući broj ljudi preskoči ovaj važan korak, prenoseći bakterije s ruku na lice. Od izlaznih vrata, tipkovnica i mobitela, bakterije su posvuda. Prema Sveučilištu u Coloradu, na rukama nosimo šokantan broj bakterija - čak 3200 iz 150 različitih vrsta. Uz čiste ruke, neka su i čisti ručnici kojima biste trebali brisati samo lice. 

2. Voda nije dobre temperature

Voda koja je prevruća ili prehladna nije dobra za lice. Izlaganje kože ekstremima može uzrokovati iritaciju, suhoću i s kože skinuti zaštitni sloj. Zato je mlaka voda idealna za njenu zaštitu.

Svetlana (38) je majka 5 djece: 'Iz pidžame uskačemo u staju'
Svetlana (38) je majka 5 djece: 'Iz pidžame uskačemo u staju'

3. Ne znamo dovoljno o sredstvima za čišćenje lica

Baš kao i ekstremne temperature, kemijski dodaci poput sulfata mogu skinuti zaštitni sloj kože, uzrokujući iritaciju i nelagodu. Te aktivne tvari proizvode pjenu, ali i isušuju kožu jer su prejake. Kad na popisu sastojaka sredstva za čišćenje ugledate natrijev lauril sulfat, amonijev lauril sulfat, natrijev lauret sulfat ili amonijev lauret sulfat, uzmite nešto prirodnije. 

Čistoća je pola ljepote: Suha i osjetljiva koža jako voli mlijeko
Čistoća je pola ljepote: Suha i osjetljiva koža jako voli mlijeko

4. Pretjerujemo s čišćenjem

Young woman washing face

Još jedno pravilo - nemojte ni pretjerano čistiti kožu. Prekomjerno pranje može iziritirati, dok neredovito pranje nakuplja nečistoće. Većina stručnjaka za ljepotu savjetuje čišćenje ujutro i prije spavanja, 20 do 30 sekundi kako bi koža bila čista i osvježena. 

5. Zaboravljamo bradu

Lako je propustiti oprati bradu i vrat tijekom svakodnevnog čišćenja, ali ta područja također skupljaju prljavštinu i nečistoće. Kad nanesete sredstvo za čišćenje, kružnim pokretima lagano krenite od vrata prema čeljusti. Ovaj masirajući pokret ne samo da će očistiti područje, već će i aktivirati cirkulaciju krvi i limfe, smanjujući natečenost i dajući vam zdrav izgled. 

Ovi horoskopski znakovi uvijek 'izlaze iz svađe' kao pobjednici
Ovi horoskopski znakovi uvijek 'izlaze iz svađe' kao pobjednici

6. Ne provodimo piling redovito

Osim pranja, nekoliko puta tjedno morat ćete pojačati rutinu čišćenjem pilingom. Redovni piling potiče izmjenu zdravih stanica kože, uklanja mrtve stanice kože i sprečava začepljivanje pora. Najbolje je koristiti prirodne pilinge. 

7. Imamo isti ručnika i za ruke i za lice

Nakon što ste oprali lice, učinak nemojte poništiti prljavim ručnikom. Vlažni ručnici koji se nisu dobro osušili mogu proširiti bakterije, klice i plijesni na lice. Isto tako, ne sušite lice i tijelo istim ručnikom jer lako možete prenijeti ostatke proizvoda za tuširanje na svoj ten i začepiti si pore. 

8. Grubo sušimo lice

Kad brišete lice, budite nježni. Koža je osjetljiva. Ne trljajte energično jer ćete izazvati iritaciju i postepeno smanjiti elastičnost kože. Umjesto toga, lagano tapkajte i zapamtite da koža ne mora biti skroz suha - malo vlage zapravo će pomoći da se krema bolje upije. 

9. Ne stavljamo tonik

Preskakanje tonika je poput pranja kose šamponom bez korištenja balzama. Tonik dovršava postupak čišćenja - uklanja nečistoće i ispunjava kožu potrebnom vlagom. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:01
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru