Lifestyle

Komentari 9

Znate li koja je uloga poluge na unutarnjem retrovizoru? Nije samo za vješanje ukrasa

Znate li koja je uloga poluge na unutarnjem retrovizoru? Nije samo za vješanje ukrasa

Kad namještate unutarnje ogledalo, dobro pazite da ga ne zamrljate prstima i održavajte ga čistim kako bi vidljivost bila najbolja moguća. Upravo taj retrovizor prikazuje vozila iza vas najrealnije

To je poluga za dan/noć vožnju koja se nalazi na dnu unutarnjeg retrovizora i služi za zaštitu vozača od toga da ga noću zaslijepe svjetla vozila koje se nalazi iza njega.

POGLEDAJTE VIDEO Položila je vozački u 71. godini:

Naime, tijekom vožnje po noći lako vam se može dogoditi da vas zaslijepe jaka svjetla automobila koji vozi iza vas, a pomicanjem te poluge ćete se spasiti.

Polugu trebate gurnuti ili povući - ta radnja mijenja položaj ogledala u retrovizoru i namješta ga tako da vam ono više ne reflektira svjetlost u oči.

Također, nije loše ponoviti ono što su vas učili u autoškoli, a to je da se unutarnji i vanjski retrovizori namještaju tek nakon što sjednete u automobil i namjestite sjedalo u položaj koji vam najviše odgovara. 

Kad namještate unutarnje ogledalo, dobro pazite da ga ne zamrljate prstima i održavajte ga čistim kako bi vidljivost bila najbolja moguća. Upravo taj retrovizor prikazuje vozila iza vas najrealnije, odnosno na najrealnijoj udaljenosti dok ih vanjski retrovizori znaju vizualno udaljiti.