Lifestyle

Komentari 0

Znate li razlikovati svoj strah od intuicije? Tijelo šalje jasan znak

Znate li razlikovati svoj strah od intuicije? Tijelo šalje jasan znak

Tjeskoba i intuicija su potpuno različita stanja uma i tijela. Intuicija dolazi iz smirenog i promišljenog stanja koje nije emocionalno i stoga je objektivno prema energiji ili porukama, a tjeskoba uzrokuje nervozu

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Oslobodite se tereta krivnje: Ponekad treba smoći reći 'ne'

Tjeskobni strah i intuicija su potpuno različita stanja uma i tijela. Kad shvatite kako izgleda zaista intuitivno stanje, odmah ćete moći uočiti i razliku.

POGLEDAJTE VIDEO: Moćne biljke za bolesti

Kako razlučiti strah i intuiciju?

Intuicija dolazi iz smirenog i promišljenog stanja koje nije emocionalno i stoga je objektivno prema energiji ili porukama. Imati povjerenja u svoju intuiciju proces je samospoznaje. Tjeskobni strah je vrišteća, vibrirajuća, neuravnotežena sila zbog koje smo nervozni, a srce nam nekontrolirano lupa. 

Mnogi u skloni pomiješati intuiciju sa strahom kada pokušavaju dobiti odgovore na nešto o čemu su već pod stresom. Ali kad ste već u stresu zbog nekog problema, taj strah ćete projicirati na sve ostalo oko sebe.

Recimo da ne znate hoće li vam biti obnovljen ugovor o radu. Ovo je vrlo stresna situacija. 

Vaš život ovisi o poslu, posao ovisi o odnosu koji imate s šefom - tako da ste, razumno, uplašeni. Hodate unaokolo razmišljajući gotovo 24/7 sviđate li se svom šefu ili ne. Hoće li vas zadržati na temelju vašeg radnog učinka? Favorizira li novu osobu jer je mlađa, čak i ako je manje kvalificirana? 

Ne možete prestati razmišljati o tome. Osjećate se tjeskobno i trebate odgovor ili rješenje da biste se ponovo osjećali sigurno. Tada usred te brige u svojoj glavi 'vidite' nekog novog kako sjedi za vašim stolom i sigurni ste da će vas zamijeniti. Vaša brzina otkucaja srca raste još više i potpuno vjerujete da ste u pravu.

To vjerojatno nije istinska intuicija. Previše ste sami sebe uvukli u vrtlog straha, tjeskobe i nerealnih procjena te je iznimno teško ostati objektivan. 

Kako razaznati što je intuicija, a što strah?

To znate po svom umu i tijelu. Znate po emocijama koje dolazi s tim.

Precizna intuicija izgledat će više ovako: Primjerice, perete rublje i razmišljate što ćete napraviti za večeru. Dođe vam zamisao osobe koja sjedi za vašim stolom na poslu. Možete ju opisati do najmanjeg detalja. Kada vidite tu osobu nemate nikakvih emocija. Ta misao je prošla i nastavljate prati robu. Deset sati kasnije imate istu zamisao tijekom vožnje do ljekarne. Još uvijek nema emocionalne reakcije, samo je veća znatiželja. To je intuicija. Sada možete još detaljnije opisati osobu koju ste vidjeli. Možete početi shvaćati tko je i zašto je tamo. Moguće da ste u pravu - netko sjedi za vašim stolom. Ali vizija ne znači da ćete dobiti otkaz.

Prava intuicija dolazi kada nismo usredotočeni na osobu ili problem. To je žudnja. 

Strah i tjeskoba uzrokuju opsjednutost, izbjegavanje i preuveličavanje. Intuicija dolazi iz smirene, odmaknute pažljivosti. To je nijansirano, jasno i suptilno. Ako niste sigurni  možete li vjerovati sebi, provjerite otkucaje srca, smirite dah i budite iskreni. Točne intuitivne informacije neće izazvati više anksioznosti. 

Da bismo čuli i uvažavali svoje intuitivne smjernice, trebamo se pozabaviti korijenima svog straha i tjeskobe kako bismo došli do prave i valjane intuicije, piše MBG.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kako pronaći sreću: Zašto neke žene kao da nikada nisu sretne

Najčitaniji članci