Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Znate li što je karezza seks? Uz taj način senzacije postaju jače

Znate li što je karezza seks? Uz taj način senzacije postaju jače

Karezza ili 'povezani seks' vam daje vrijeme i mogućnost da uživate u vezi i dodiru tijekom seksa. Ponekad će rezultirati klimaksom, jer svom tijelu dajete više šansi da izgradi energiju za lakši i bolji orgazam

VIDEO

Koliko god seks mogao biti ugodan, ako tražite nešto novo u spavaćoj sobi, možda ćete htjeti eksperimentirati sa seksualnom praksom zvanom 'karezza', koju su neki prozvali i 'hygge seksom'.

POGLEDAJTE VIDEO: Uloga seksa u životu

Pokretanje videa...

00:35

Karezza je seksualna tehnika koja daje prednost dodiru, povezanosti i intimnosti, a ne samo orgazmu. Zapravo, tijekom karezze partneri mogu namjerno odgoditi orgazam kako bi sačuvali svoju energiju i usredotočili se na svoju emocionalnu vezu. Prema stručnjacima, ova bi metoda mogla biti osobito korisna za ljude u dugotrajnim vezama koji često imaju istu vrstu seksa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Karezza je suprotnost 'frikcijskom seksu' - kaže Irene Fehr, trenerica za seks i intimnost u Denveru. 

- Tijekom frikcijskog seksa postoji unaprijed utvrđeni redoslijed operacija: predigra, snošaj i gotovo uvijek orgazam - kaže ona.

Evo kako znati vodite li ljubav s partnerom ili je to običan seks
Evo kako znati vodite li ljubav s partnerom ili je to običan seks

- U ovoj vrsti seksa povezanost je sekundarna. U toj žurbi za postizanjem orgazma sve se usredotočuje na sam vrhunac i tako se često propuštaju sve one zanimljivije i senzualne stvari koje možete doživjeti s partnerom, a koje su isto tako zadovoljavajuće - kaže ona.

Iako ova vrsta seksa može biti uzbudljiva kad prvi put upoznate nekoga, i u tome nema ništa loše, on postaje ograničen.

- Vremenom dobivate sve manji povrat jer se tijelo navikne na rutinu - kaže ona.

Karezza ili 'povezani seks', kako ga Fehr naziva, vam daje vrijeme i mogućnost da uživate u vezi i dodiru tijekom seksa. Ponekad će  rezultirati klimaksom, 'jer zapravo svom tijelu dajete veću šansu da izgradi energiju za lakši i bolji orgazam'. 

Ali ako ne rezultira orgazmom, i to je u redu. Još uvijek možete dobiti puno zadovoljstva od karezza seksa.

- Stvaranje tog hranjivog, sigurnog, opuštajućeg, razigranog konteksta u kojem se orgazam prirodno prelijeva kod oba partnera nevjerojatno je lijepo. To je iskustvo cijelog tijela koje njeguje i energizira, a ne iscrpljuje - kaže ona.

- Kad usporite, pogledajte svog partnera i dopustite im da vas vide - kaže ona.

Što je seksualno privlačno muškarcima, a što ženama i kako se to mijenja kroz godine
Što je seksualno privlačno muškarcima, a što ženama i kako se to mijenja kroz godine

Razgovor o ideji karezze s partnerom je sjajan početak, tako da oni znaju koji su vaši ciljevi. Razgovarajte o svojim željama, što vas privlači kod partnera i u karezza seksu, predlaže ona.

- To stvara kontekst znatiželje i tad možete eksperimentirati i istraživati. Ali to mora biti svjesno i namjerno - objašnjava. 

Osim što jednostavno usporava tempo tijekom seksa i fizički mazi partnera, Fehr predlaže da držite oči otvorene kako biste bili svjesni što se događa i osjećaja koje osjećate, piše Rafinery29. U početku bi se mogli osjećati nelagodno, ali to je izvrstan način vježbanja komunikacije. 

- Kad usporimo stvari, počinjemo obraćati pozornost na sitnice, na senzualnost vašeg tijela i tijela partnera te počinjete otkrivati nova mjesta koja potaknuta maženjem vama pružaju zadovoljstvo - kaže ona.

Tko zna? Karezza bi mogla biti upravo ono što vam treba da pokrenete stvari u sljedećim vrućim mjesecima. A ako se na kraju pokaže da karezza nije za vas, barem dobijete masažu od partnera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...