Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Znoj blokira botoks, a pojačat će ga antibakterijski sapuni

Znoj blokira botoks, a pojačat će ga antibakterijski sapuni
1

Apokrine žlijezde koje se nalaze u predjelu pazuha, prepona i na vlasištu krive su za neugodne mirise, a dodatno će ga pojačati stres. Znojenje može blokirati botoks

VIDEO

Nezaobilazan pratitelj visokih temperatura je pojačano znojenje. Za znojenje su odgovorne dvije različite vrste žlijezda, ekrine i apokrine. Ekrine žlijezde nalaze se po cijelom tijelu i izlučuju znoj koji rashlađuje tijelo, dok su apokrine krive za neugodan miris. Nalaze se u predjelu vlasišta, a proizvode znoj koji sadrži bjelančevine i ugljikohidrate. Posljedica bakterijske razgradnje ovih tvari jest smrad, piše Women's Health .

Više o znojenju i žlijezdama pogledajte u videu:

VIDEO

Što je kosa gušća, to je i miris gori

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Apokrine žlijezde na predjelu vlasišta izlučuju znoj koji privlači bakterije i nastaje neugodan miris. Što je kosa gušća to je i više mjesta na koje se bakterije mogu zalijepiti. To znači da će i neugodni mirisi biti jače izraženi.

Znoj od stresa ima najneugodniji miris

M iris znoja ovisi o aktivnosti, bilo da je riječ o znojenju nakon vježbanja i seksa ili zbog stresa. Znoj od stresa ima najneugodniji miris zato što ga proizvode samo apokrine žlijezde koje se nalaze na vlasištu, pazusima i na preponama. U tim dijelovima ima puno dlaka na kojima se skupljaju bakterija koje razgrađuju znoj na koži i uzrokuju neugodan miris.

Češnjak, brokula i luk pojačavaju neugodan miris

Znoj od stresa ima najneugodniji miris, ali pojačati ga mogu i razne namirnice. Pa je tako intenzitet jači ako se jede češnjak, luk i curry. Sličan učinak imaju i kupusnjače kao što su brokula, prokulica i kupus koje obiluju sumporom koji se povezuje s mirisom pokvarenih jaja.

Antiperspiranti blokiraju znoj, a dezodoransi ga maskiraju

U borbi sa znojem najbolje djeluju antiperspirant u obliku stika. On sprječava znojne žlijezde da izluče znoj. Za razliku od njih dezodoransi maskiraju prirodni smrad čak i ako ste se već oznojili.

Pretjerivanje s antibakterijskim sapunima pojačava znojenje

Antibakterijski sapuni i kupke dobri su za uklanjanje neugodnih mirisa, ali ne treba pretjerivati. Često pranje takvim sredstvima isušuje pa se koža brani prirodnim podmazivanjem odnosno pojačanima lučenjem znoja. Upravo se zbog toga preporučuje izbjegavati preparate za njegu na bazi alkohola.

Botoks - borac protiv neugodnog mirisa

Osim antiperspiranta u borbi sa znojem pomažu u medicinski tretmani. U područje pazuha uštrca se botoks koji privremeno onesposobljuje djelovanje znojnih žlijezda. Tretman se treba ponavljati svaka tri do četiri mjeseca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Razbijeni mitovi u koje mnogi vjeruju: Evo kako prati ručnike da što dulje ostanu mekani
JESTE LI ZNALI?

Razbijeni mitovi u koje mnogi vjeruju: Evo kako prati ručnike da što dulje ostanu mekani

Čak i svježe očišćeni ručnici mogu sadržavati 190.000 bakterija, a brojka se penje na čak 17 milijuna nakon samo jednog dana korištenja, ističe stručnjak