Lifestyle

Komentari 0

Zoološki vrt otkrio kako izgleda ultrazvuk slonice - za rastopit se

Zoološki vrt otkrio kako izgleda ultrazvuk slonice - za rastopit se

Zoološki vrt Oklahoma City nedavno je pokazao kako izgleda ultrazvuk slonice koja je trudna osam mjeseci. Video ultrazvuka je brzo postao hit na društvenim mrežama

Asha (25) je azijska slonica iz zoološkog vrta Oklahoma City, koja bi trebala svoju četvrtu bebu na svijet donijeti u veljači 2022. Otac je 51-godišnji slon Rex, s kojim Asha ima dvije druge bebe, petogodišnju Acharu i jednogodišnju Kai.

Video njenog ultrazvuka objavljen je prošli tjedan na Facebook stranici zoološkog i botaničkog vrta Oklahoma City, navodeći očekivani dan rođenja i da je već osam mjeseci trudna. Trudnoća slonica traje najduže u životinjskom carstvu - čak 22 mjeseca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ultrazvuk je redoviti postupak provjere trudnoće slonice, a provodi ga veterinarski tim zoološkog vrta. Ultrazvuk slonice Ashe je pokazao da su i ona i beba zdravi.

Za razliku od ultrazvuka kod ljudskih beba, koji je često vrlo teško odgonetnuti, ovaj je iznenađujuće jasan. Glava, trup i noge jasno se vide.

Iako je rano još prognozirati jer je Ashi preostalo još 14 mjeseci, veterinarski tim vjeruje da će sve proći u najboljem redu. Tome u prilog ide što je ovo Ashina četvrta trudnoća, što je čini već iskusnom mamom. Njezina prehrana, vježbanje i trening su dosljedni tijekom cijele trudnoće i pruža najbolju njegu koju može dati. 

Njezin ultrazvuk mnogi su smatrali preslatkim.

- Ovo je najdragocjenije što sam ikad vidio - bio je jedan komentar.

Azijski slonovi smatraju se ugroženima, što znači da su u velikom riziku od izumiranja u divljini. Glavni uzrok trenutno je sukob čovjek-slon - s jedne strane imate slonove kojima su potrebni ogromni teritoriji, a često se napadaju na poljima usjeva, dok su ljudi odgovorni za razne vrste krčenja šuma.

Trenutno u ovom zoološkom vrtu ima sedam slonova - Bambus (53), Rex (51), Asha (25), Chandra (24), Kandula (18), Achara (5), Kairavi (1), a početkom 2022., očekuju se i osmi, piše Bored Panda.

Najčitaniji članci