Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Žute mrlje na noktima 'briše' malo limuna i soda bikarbona

Žute mrlje na noktima 'briše' malo limuna i soda bikarbona
1

Odlična prevencija od žutih mrlja na noktima su osnovni premaz i ulje čajevca, a izbijeliti ih može soda bikarbona, limunov sok i tablete za čišćenje zubne proteze

VIDEO

Pušenje, gljivice i često nanošenje tamnih lakova mogu uzrokovati žute tragove na noktima. Osim u slučaju gljivica, kada se preporučuje zatražiti pomoć liječnika, mrlje se mogu izbrisati uz pomoć domaće recepture. Najprije nokte treba očistiti od laka i nježno izribati četkicom za zube. To će ukloniti svu prljavštinu i omogućiti prirodnim lijekovima bolje djelovanje, piše Daily Makeover.

Pasta od soda bikarbone

U malo mlake vode otopite dvije do tri žlice soda bikarbone i pomiješajte dok se mješavina ne zgusne. Nakon toga uronite prste na nekoliko minuta. Soda bikarbona omekšat će kožicu oko noktiju, izbijeliti nokte i vratiti im sjaj. 

Sok od limuna

Osim što jača i učvršćuje nokte, limun briše žute mrlje. Dovoljno je ruke uroniti u iscijeđeni sok limuna ili nokte premazati polovicom ovog citrusa i nježno izribati četkicom za zube. Kiselina iz voća uklonit će žute tragove. 

Tablete za čišćenje zubne proteze

U čašu vode ubacite dvije tablete za čišćenje zubne proteze i uronite ruke na nekoliko minuta. Osim što čiste zube, izbijelit će i žute nokte. 

Prevencija uz ulje čajevca

Ulje čajevca odlična je prevencija od mrlja. Treba ga redovito nanositi na nokte kako bi spriječili žute tragove, ali i izbijelili već postojeće. Korištenje ulja čajevca iziskuje strpljenje zato što se prvi tragovi vide nakon dva do tri mjeseca. 

Osnovni premaz štiti od mrlja

Prije nanošenja tamnih nijansi lakova obavezno treba nanijeti osnovni premaz. On će zaštititi nokte od žutih mrlja. Prilikom skidanja laka, aceton treba pažljivo isprati jer od njega nokti mogu požutjeti. 

Također, preporučuje se povremeno noktima priuštiti predah kako bi se oporavili od silnih kemikalija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji
ČUVAJTE IH

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji

Pravi prijatelji nezamjenjivi su ljudi u našim životima, a kako se kaže, ako imate i samo jednog, pravi ste sretnici. Evo koji horoskopski znakovi su najodaniji prijatelji
Dnevni horoskop za ponedjeljak 6. svibnja: Lavovi će čeznuti za odmorom, a Ribe dobiti povišicu
ŠTO VAM ZVIJEZDE SPREMAJU?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 6. svibnja: Lavovi će čeznuti za odmorom, a Ribe dobiti povišicu

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 6. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje