Obavijesti

Sport

Komentari 486

Chicharito je probio Atleticov bunker! Real u polufinalu LP-a

Chicharito je probio Atleticov bunker! Real u polufinalu LP-a
21

Real je pobijedio Atletico 1-0 golom Javiera Hernandeza i peti put u nizu prošao u polufinale Lige prvaka. Atletico Madrid je od 76. minute igrao s igračem manje...

VIDEO

Sijevale su lopte kraj stative, Jan Oblak pohvatao je ono što je išlo u okvir, ali dvije minute prije kraja utakmice Santiago Bernabeu je proključao. Javier Hernandez zabio je za 1-0 protiv Atletico Madrida i prolazak u polufinale Lige prvaka! 

REUTERS/PIXSELL

Real se pridružio Barceloni, Bayernu i Juventusu među četiri najbolje momčadi i nastavlja put prema povijesnoj obrani titule, što u Ligi prvaka još nikome nije uspjelo...

Real je konačno dobio Atletico, nakon sedam utakmica bez pobjede nad gradskim rivalom. Od onog prošlogodišnjeg finala Lige prvaka, Atletico je mučio "kraljeve", Simeone je svaki put pronašao recept, ali Real je sada slavio u ključnom susretu. I to bez Luke Modrića, Garetha Balea, Karima Benzeme... S Ramosom kao zadnjim veznim, što je bilo Ancelottijevo iznenađenje za Simeonea. 

Mandžo više gledao gdje je Ramos

Mario Mandžukić odigrao je cijelu utakmicu. Bio je standardno borben, agresivan, onakav kakvoga ga znamo. No jedva je čekao da mu dođe Ramos, s kojim se u nekoliko situacija razračunavao zbog onog lakta iz prošle utakmice. 

REUTERS/PIXSELL

Real Madrid je dominirao. Zasluženo je prošao. "Kraljevi" su imali 26 pokušaja prema golu, što je nevjerojatno prema samo šest udaraca gostujuće momčadi. Čak 64 posto posjeda lopte imao je Real. 

Upravo je Javier Chicharito imao najbolje šanse, sve ih je promašio... Sve do one iz 88. minute utakmice. Tada je probio dosad odličnog Slovenca Oblaka. 

Ancelotti: Potpuna kontrola...

Odigrali smo jako dobru utakmicu. Kontrolirali smo susret od prve minute. Imali smo loptu u posjedu i nismo dopustili Atleticu da se razmaše u kontri gdje je najjači - rekao je Carlo Ancelotti nakon utakmice i dodao:

- Ideja je bila kontrolirati utakmicu i pronaći pravo rješenje. Istina, to rješenje je došlo dvije minute prije kraja, ali to je bio naš cilj.

- Hernandez je igrao sjajno. Zaslužio je gol jer nije previše igrao ove sezone. Trenirao je odlično i kad sam mu rekao da će početi utakmicu, bio je spreman odraditi svoj posao. Pravi je profesionalac - dodao je Ancelotti.

Sudac olakšao posao Realu

Arda Turan u 76. minuti dobio je crveni karton. Je li to bilo prestrogo? Dobio je Turan drugi žuti zbog prekršaja nad Ramosom, koji se itekako potrudio kako bi sucu naglasio da je to bio težak prekršaj. Po mnogima, bila je to prestroga odluka njemačkog suca Felixa Brycha. 

No pobjeda Reala je bez mrlje. Atletico nije pokazao ništa u ovoj utakmici u kojoj je Real bio bez važnih igrača. 

Igrač utakmice? 

U našoj rubrici lijevo POSTAVA možete se malo igrati i davati ocjene igračima. Tko je za vas bio najbolji? Strijelac pobjedničkog gola Hernandez?

Četvrtfinale Lige prvaka:

  • Real - Atletico 1-0 (Hernandez 88)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 486
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'