Obavijesti

Sport

Komentari 157

Bayern kao feniks: Guardiolini su 'šesticom' ušli među četiri!

Bayern kao feniks: Guardiolini su 'šesticom' ušli među četiri!
8

Svu prednost iz prve utakmice Porto je prosuo već nakon polovice prvog dijela, a Bayern je pokazao zašto ga se zove "bavarskim strojem". Sa 6-1 ide u polufinale

VIDEO

Noćna mora. Tako bi se u najkraćem moglo sažeti zbivanja iz perspektive Porta na Allianz Areni u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna.

Ne samo da su Guardiolini prošli u polufinale, već su ponizili portugalsku momčad pobijedivši 6-1, što je prvi put u povijesti da su Bavarci nadoknadili minus od dva gola iz prve utakmice (iz petog pokušaja), ali i prvi put da Porto nije prošao dalje nakon pobjede 3-1 u prvoj utakmici (u četiri dvoboja).

"Viktorija" Bayerna s pet golova u 40 minuta

Deset minuta trebalo je Guardiolinim izabranicima da stvore prvu šansu. Pucao je prvo Müller, čiji je šut obranio Fabiano, a odbijenu loptu Lewandowski je poslao u stativu.

Četiri minute poslije krenula je golijada.

Juan Bernat ubacio je s lijeve strane, a Thiago Alcântara na prvoj stativi glavom zabio za 1-0. Bio je to samo nagovještaj što se Portu sprema već do kraja prvog dijela. Osam minuta poslije, u 22., Badstuber je nakon kornera vratio na peterac za Boatenga koji glavom pogađa uz lijevu stativu. Bayern je već stigao zaostatak, stadion je na nogama.

Ali daleko je to bilo od kraja. Pet minuta nakon drugog gola došao je treći. Najljepšu akciju na utakmici završio je Lahm ubačajem iz voleja s desne strane koji je Müller preusmjerio za Lewandowskog, a Poljak glavom zabija prvi gol na utakmici. Cijela akcija imala je čak 26 dodavanja prije gola, što je najveći broj dodira u cijeloj sezoni Lige prvaka.

Reuters/PIXSELL

Ništa Portu nije išlo od noge, dovoljno je pogledati statistiku koja govori da u prvom poluvremenu nisu uputili niti jedan udarac prema Neuerovu golu. A u 36. minuti išli su po novu loptu u svoj. Müller je odapeo s 25 metara, Martins Indi u bloku prevario Fabiana i već je Bayern imao velikih 4-0. Thomas je postao najbolji njemački strijelac u povijesti natjecanja s 27 golova (jednim više od Marija Gómeza).

Pet minuta potom pukla je "petarda" na Allianz Areni. Thomas Müller opet je sudjelovao u akciji za gol, ovaj put kao asistent Lewandowskom koji pogađa donji desni kut i na semaforu je već 5-0, a još nije bilo ni poluvrijeme. Katastrofa za Lopeteguijeve izabranike koji su izgledali kao razbijena vojska u svakom smislu.

Martínez kratko vratio nadu, Alonso stavio točku na "i"

S obzirom na veliku prednost, Bayern je prikočio u drugom poluvremenu. Imali su domaćini nekoliko poluprilika, a Porto nije pokazivao želju za ublažavanjem poraza. No u 73. minuti jedna im je lopta ipak ušla. Evandro je s desne strane pronašao Jacksona Martíneza na petercu koji je bio na rubu zaleđa, ali pomoćnik nije ništa pokazao.

Kolumbijac je tako dao tračak nade gostima u prvom njihovom udarcu prema golu uopće. Četiri minute poslije isti igrač mogao je donijeti dramu u finiš da je zabio čistu priliku s desetak metara iskosa, ali bio je za nekoliko centimetara neprecizan.

Četiri minute prije kraja svaku nadu u Portov povratak ubio je Iván Marcano drugim žutim kartonom zbog starta na Thiagu. Iz slobodnjaka je Xabi Alonso fantastično naciljao i pogodio za konačnih 6-1.

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvratna utakmica:

  • Bayern München - Porto 6-1 (ukupno 7-4) (Thiago 14', Boateng 21', Lewandowski 27, 40', Müller 36', Alonso 88' / Martínez 73')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...