Obavijesti

Sport

Komentari 145

Najbolji strijelac Reala ikad: CR7 zabio 501. gol u karijeri

Najbolji strijelac Reala ikad: CR7 zabio 501. gol u karijeri
12

Real je u 2. kolu LP-a slavio 2-0 na gostovanju kod Malmöa. Cristiano Ronaldo zabio je 500. i 501. gol karijere te se s 323 gola u dresu Reala izjednačio s Raulom

VIDEO

Nakon uvjerljive pobjede protiv Šahtara u prvom kolu, Real Madrid je u drugom kolu Lige prvaka stigao na gostovanje kod Malmöa. Prvo je to gostovanje 'los blancosa' u Švedskoj, a trener madridske momčadi Rafael Benitez nadao se laganoj pobjedi uz odmaranje nekih od najboljih i najvažnijih igrača. 

Kovačić u prvih 11, Modrić na klupi

Bio je španjolski stručnjak unaprijed lišen usluga ozlijeđenih Garetha Balea, Jamesa Rodrigueza, Ramosa, Pepea i Danila, a od početka utakmice na klupi je ostavio Luku Modrića i Marcela. Priliku od prve minute dobio je zato Mateo Kovačić

Cristiano Ronaldo je pak u utakmicu ušao kao kapetan s namjerom da zabije svoj 500. gol ukupno u karijeri te pokuša dostići Raula kao najboljeg strijelca Reala. Portugalcu su za to nedostajala dva gola, a na kraju je to i uspio. Real je slavio 2-0, a oba gola zabio je upravo Cristiano. 

Mateo sjajnom dubinskom loptom započeo akciju za vodstvo

U prvih pola sata Real je dominirao, no bez pravog udarca, dok su domaćini teško pronalazili put do šesnaesterca gostiju. U 29. minuti Kovačić je dao odličnu loptu naprijed, a Isco produžio do Ronalda koji je ostao sam i lagano pogodio za vodstvo. 

U 42. minuti Carvajal je nakon jednog spretnog udarca iskosa s nekih 14 metara uspio pogoditi prečku i bilo je to otprilike sve što smo vidjeli u prvih 45 minuta. 

Kovačić je u šestoj minuti nastavka snažno opalio iz daljine, ali lopta je otišla pokraj gola. Bio je to dobar pokušaj Matea i prava je šteta što lopta nije išla u okvir gola. 

Dvojica Hrvata na terenu od 67. do 73.

Benitez je u 67. minuti izvadio Benzemu i ubacio Luku Modrića pa smo mogli šest minuta uživati u dvojici Hrvata među 11 igrača Reala jer je u 73. izašao Kovačić, a ušao Vazquez

Samo minutu kasnije Malmö je imao svoju najveću priliku i vrlo je malo nedostajalo za izjednačenje na Swedbank stadionu. Tinnerhol​m je ubacio s desne strane pred gol, a Rosenberg odlično skočio i pucao glavom. Lopta je otišla tik uz lijevu stativu. 

Malmö od 78. s igračem manje

Od 78. minute domaćini su igrali s igračem manje jer je Yotun dobio drugi žuti karton i bio je to zapravo kraj svim nadanjima domaćina za eventualni remi ili preokret. 

U 85. minuti Modrić je odlično povukao kontru i dao dugačku loptu za Ronalda, koji dobro puca, ali Wiland sjajno brani. Obranio je Wiland još dva pokušaja Ronaldu, no u zadnjoj minuti Portugalac je ipak uspio zabiti i toliko priželjkivani drugi gol. 

Rekordna noć za Cristiana

Vazquez je s desne strane oštro ubacio pred gol gdje je Ronaldo spretno ubacio s dva metra udaljenosti za svoj 501. gol u karijeri te 323. u dresu Reala čime se izjednačio s velikim Raulom. Ronaldo je postao i najbolji strijelac Reala u Ligi prvaka sa 67 golova preskočivši Raula. Svakako noć za pamćenje portugalskog igrača koji vodi i u ukupnom poretku najboljih strijelaca Lige prvaka s 82 gola. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti