Obavijesti

Sport

Komentari 97

'Modri' otputovali, Pinto otpao: Ima Bayern svoje slabe strane

'Modri' otputovali, Pinto otpao: Ima Bayern svoje slabe strane
12

Ovo mi je najveća utakmica u trenerskoj karijeri, nikad nisam igrao protiv većeg kluba, rekao je Dinamov trener prije odlaska u München na utakmicu 2. kola LP-a

VIDEO

Pokušat ćemo napraviti čudo kao što smo napravili i s Arsenalom. Neće biti lako, no dat ćemo sve od sebe, rekao je Zoran Mamić prije puta u München.

A među Dinamovim igračima na jutarnjem letu nije bilo Ive Pinta. Portugalac nije zaliječio ozljedu mišića i propustit će gostovanje kod Bayerna (utorak, 20.45). Iako Dinamov trener ima velikih problema s ozljedama, u 'modroj' delegaciji vlada odlično raspoloženje.

- Kao i prije Arsenala mogu reći da je ova utakmica nagrada za nas. Ne trebam posebno napominjati da mi je ovo najveća utakmica u trenerskoj karijeri. Nikad nisam vodio utakmicu protiv veće momčadi - dodao je Mamić te nastavio:

- Nema straha kod mojih igrača, i oni su igrači od krvi i mesa kao i mi. Neće nas Bayern podcijeniti, ne zato što smo mi megamomčad, nego zato što su oni vrhunski profesionalci i sve odrađuju na najbolji mogući način.

U Münchenu bi moglo biti i do 4000-5000 Dinamovih navijača.

- Očekujem jako puno navijača, pravo navijanje. Očekujem da nas bodre i ako nam slučajno neće ići najbolje. Sjajno je da nas prate u takvom broju na ovoj utakmici i to je velika čast.

Mnogi jedinu šansu Dinama za dobar rezultat na Allianz Areni vide u taktici 'parkiranog autobusa'. No ne i Mamić.

- Ma nemamo u planu 'parkirati autobus'. Možda ćemo biti primorani na to, ali nemam taj plan. Imamo mi svoju ideju igre, što bi htjeli i kako bi to trebalo izgledati. No kako će to izgledati na terenu, vidjet ćemo.

Iako je Bayern apsolutni favorit, Dinamovi igrači se nadaju čudu.

- Bayern je favorit za osvajanje Lige prvaka. Na nama je da damo sve od sebe, odigramo taktički savršenu utakmicu, budemo trkački na nivou i tek onda se možemo nadati nečemu. Imaju i oni slabijih strana. Malo, ali ih imaju. Velika je čast igrati protiv jednog velikog Bayerna - rekao je kapetan Domagoj Antolić.

Marko Pjaca ponajbolji je Dinamov igrač ove sezone. Iako je i on imao sitne probleme s ozljedom, za Bayern će biti spreman.

- Idemo pokušati ponoviti igru protiv Arsenala i vidjeti što će biti. Na žalost imamo dosta ozlijeđenih, no nema veze, imamo dobrih igrača koji ih mogu zamijeniti. Pozitivan rezultat? Ne izgubiti. Ovo je možda najteže gostovanje u Europi i nemamo posebna očekivanja. Naravno da se nadamo i vjerujemo u sebe. Respektiramo ih, ali ne bojimo ih se. Svi se veselimo ovoj utakmici, igrat ćemo na prekrasnom stadionu protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu - rekao je Pjaca.

Mirko Barišić vjeruje da će se Dinamo ponovno lijepo predstaviti Europi.

- Ponosni smo da smo došli do toga da igramo s jednim od najvećih klubova svijeta. Očekujem da napravimo jednu finu promociju hrvatskog nogometa - rekao je Dinamov predsjednik.

Lewandowski je rapidno pao

'Modre' u Münchenu čeka u posljednje vrijeme nevjerojatni Robert Lewandowski koji je u dvije utakmice zabio sedam golova.

- Ma što da pričam u njemu. Radi se o jednom od najboljih napadača na svijetu. Ali rapidno je pao, nakon pet golova sada je zabio samo dva. Vrijeme je da ne zabije ništa - kaže Mamić.

'Čestitam USKOK-u'

Za kraj je Zoran Mamić komentirao iskaz Luke Modrića USKOK-u koji je izašao u dnevnim novinama.

- Ne smijem komentirati njegov iskaz. Mogu samo čestitati USKOK-u da je to izašlo u novinama - sarkastičan je Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti