Obavijesti

Sport

Komentari 397

Brozović pogodio za vrijednu pobjedu Dinama kod Aalborga

Nogometaši Dinama pobijedili su Aalborg na gostovanju u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka 1-0. Gol vrijedan mirnijeg uzvrata u Zagrebu zabio je Brozović

VIDEO

Rutinski. Tako bi se najkraće mogla opisati izvedba nogometaša Dinama u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka kod Aalborga. Hrvatski prvak iz Danske nosi minimalnu prednost 1-0 koju mu je donio reprezentativac Marcelo Brozović krasnim udarcem u četvrtoj minuti drugog poluvremena.

Danski poklon-promašaji

Dinamo se mučio protiv agresivnih i rastrčanih Danaca koji su već u trećoj minuti mogli šokirati "modre". Jacobsen je prevario Sigalija i sjurio se u šesnaesterac gostiju gdje je gađao bliži kut, ali pogodio stativu. Pribrali su se potom Zagrepčani i umrtvili igru sve do isteka 27. minute, kada je Eduardo morao intervenirati na novi pokušaj Jacobsena, a onda je mogao samo gledati kako Enevoldsen promašuje veliku šansu osam minuta prije predaha.

Razigrani Wichmann uputio je jednu od brojnih lopti pred Dinamov gol gdje se našao Enevoldsen i na drugoj stativi imao prazan gol na pladnju, ali se spetljao i nije uspio preusmjeriti loptu u mrežu. Bio je to prvi poklon-promašaj igrača Aalborga, ali i kraj dominacije u posjedu lopte.

Presuda u 49. minuti

Iz svlačionice je, naime, ulaskom Pjace i većim angažmanom Soudanija Dinamo dobio na opasnosti. Pucao je prvo Alžirac iz daljine, a onda se, u 49. minuti, dogodio trenutak odluke. Paulo Machado pronašao je Antolića loptom na lijevu stranu šesnaesterca koji je ne prima najbolje, no uspijeva dati povratnu loptu Brozoviću, a ovaj majstorski odmjerenim udarcem pogađa malu mrežicu gola Larsena.

Danci nakon primljenog gola ipak nisu gubili glavu, i dalje su na trenutke djelovali vrlo opasno, a najopasnije u 61. minuti kada je kapetan Augustinussen glavom s pet metara gađao prazna vrata, a pogodio reklame iza gola. Eduardo je bio nemoćan, ali sreća ga je pomilovala. Činilo se kako Dinamo naplaćuje sve olako izgubljene europske utakmice proteklih godina, a Aalborg jednostavno nije imao efikasan dan.

Umalo uvjerljivija pobjeda u finišu

U samoj završnici izrešetanoj brojnim izmjenama Dinamo nije djelovao izgubljeno; dapače, Aalborg nije uspijevao stvoriti duži pritisak pred Eduardom, a da Pivarić nije požurio u 88. minuti kada je pomoćni sudac označio zaleđe ili da su Brozović ili Andrijašević bili precizniji u samom finišu, pričali bismo o napola riješenom pitanju prolaska dalje.

Ovako je to i dalje lijep rezultat koji zasigurno jamči lakšu postavu utakmice na Maksimiru i rezultat koji pokazuje da Dinamo može pobjeđivati u Europi i kad ne igra najkvalitetnije.

Liga prvaka, 3. pretkolo

  • Aalborg - Dinamo 0-1 (Brozović 49')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 397
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz