Obavijesti

Sport

Komentari 846

Dinamova sramota protiv Fole: Luksemburžani su izvukli remi

Dinamova sramota protiv Fole: Luksemburžani su izvukli remi
11

Nogometaši Dinama odigrali su neočekivanih 1-1 protiv luksemburškog prvaka Fole Esch u 1. utakmici 2. pretkola Lige prvaka. Zagrepčani su doživjeli pravi debakl...

VIDEO

Bila je godina 1999., Dinamo je, još pod imenom Croatia, otvarao europsku sezonu protiv mađarskog MTK na Maksimiru i odigrao utakmicu bez golova. Danas, 16 godina poslije, "modri" su ponovili europremijeru bez pobjede u vlastitu dvorištu protiv protivnika koji to, papirnato gledano, ni pod razno nije smio izboriti.

Dinamo i Fola Esch odigrali su 1-1 u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka. Gledajući 90 maksimirskih minuta, nije se znalo koja momčad vrijedi 38 milijuna eura, a koja samo 2,4. Momčad hrvatskog prvaka, 15 puta skuplja od svojih rivala iz Luksemburga, bila je nedorasla zadatku i naposljetku će prolaz morati tražiti u uzvratu.

Tražit će Damir Krznar, ali i braća Mamić koja su danas izašla iz pritvora u Remetincu, odgovore što se to dogodilo Dinamu koji nije mogao probiti čvrsti blok nogometnih liliputanaca.

Luksemburška ofenziva

Upozoravao je Krznar u najavi utakmice kako je Dinamo prije dvije godine bio bolji od Luksemburžana tek u jednom od četiri poluvremena te da Fola taktički nije loša momčad, no malo se tko mogao nadati potpunoj ofenzivi gostiju i panici u obrani "modrih" na početku utakmice.

Već u trećoj minuti Dallevedove je najavio dobru noć za Folu opasnim udarcem s ruba šesnaesterca kojeg je Dinamov golman i kapetan Eduardo izvadio ispod prečke u korner. I tko zna što bi bilo da Portugalac nije bio na visini zadatka u prvih 15-ak minuta.

Pucali su potom i Klein (malo izvan okvira), odgovorio je Rog koji je u posljednji trenutak upao u momčad umjesto ozlijeđenog Ćorića, a ohrabrio se i Françoise u 13. odapeti prema Dinamovu golu, ali nije prošlo.

No u 25. minuti nije bilo spasa za maksimirski klub. Tek što je ušao u igru umjesto ozlijeđenog Bensija, Hornuss je nakon ubacivanja Dallevedovea glavom proslijedio loptu Hadjiju koji s pet metara pogađa za šokantno vodstvo Fole.

Krasna akcija za izjednačenje

Dinamovi nogometaši brzo su se pribrali i pokušali odgovoriti golom koji se i dogodio u 36. minuti. Bila je to fantastična akcija koju je započeo Pjaca na šesnaestercu dodavši Soudaniju koji pronalazi Henríqueza na drugoj stativi, a Čileanac uklizava i zabija u prazan gol.

Činilo se kako će taj gol otvoriti goste, ali daleko je to bilo od razrješenja. Mogao je, istina, Soudani već u sljedećoj minuti donijeti preokret, ali ponovno je tražio Henríqueza u situaciji kad je mogao pucati. Pritiskali su tamnomodri u završnici prvog dijela, ali otišli su na odmor tek s 1-1.

Još lošiji Dinamo - s igračem više

Otišao je Zoran Mamić u poluvremenu u svlačionicu ohrabriti svoje igrače, no nije Dinamo izašao posebno motiviran u nastavak, tek su Pjaca i Soudani individualno pokušavali probiti luksemburški bunker.

A onda je kapetan Fole Ronny napravio glupost ušavši s dvije noge s leđa u Marka Roga, dobio crveni karton i ostavio momčad na cjedilu s igračem manje. Dinamo je to jednostavno morao iskoristiti, ali nije uspio stvoriti niti jednu ozbiljniju šansu!

Desetorica luksemburških junaka izborila su vjerojatno najvrjedniji rezultat u europskoj povijesti kluba, a Dinamo će se morati dobro pomučiti da iduću srijedu u 20 sati izbori treće pretkolo i ne oprosti se od Europe već prije kraja srpnja.

Liga prvaka, 2. pretkolo, 1. utakmice:

  • Dinamo - Fola Esch 1-1 (Henríquez 36' / Hadji 25')
  • Karabag (Azerbajdžan) - Rudar Pljevlja (Crna Gora) 0-0
  • Malmö (Švedska) - Žalgiris (Litva) 0-0
  • BATE Borisov (Bjelorusija) - Dundalk (Irska) 2-1
  • Celtic (Škotska) - Stjarnan (Island) 2-0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 846
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku