Obavijesti

Sport

Komentari 150

Kovačićev prvijenac, Ronaldo zabio četiri gola u 8-0 pobjedi!

Kovačićev prvijenac, Ronaldo zabio četiri gola u 8-0 pobjedi!
8

Kakva večer za Real, Ronalda, ali i za našeg Matea Kovačića koji je zabio prvi gol u dresu madridskog kluba. "Kraljevi" su razbili Malmö u Madridu s čudesnih 8-0...

VIDEO

Ronaldova večer u Ligi prvaka začinjena njegovim rekordima, rekordima Reala i hrvatskim "štihom". Fantastični Realov napadač zabio je četiri komada Malmöu u visokoj 8-0 pobjedi Madriđana koji su ranije osigurali osminu finala Lige prvaka. 

Sedmi gol za Madriđane zabio je naš Mateo Kovačić kojem je to bio prvijenac za Real, a igrao je do 76. minute. Karim Benzema zabio je tri gola u neviđenom razbijanju Malmöa u zadnjem kolu. Realu je to najveća pobjeda u povijesti Lige prvaka!

Benitezove osmice

Madriđani su 2002. slavili 6-0 protiv Genka. Real je izjednačio najveće slavlje u povijesti Lige prvaka, ono Liverpoolovo iživljavanje nad Bešiktašom 2007. godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trener Liverpoola prije osam godina bio je Rafa Benitez. Real je ostao gol kratak za izjednačavanje rekordne pobjede u europskim natjecanjima. "Kraljevi" su davne 1961. godine razbili Odense 9-0 i to im je rekord u Europi.

Ronaldo srušio sam sebe

Krenimo redom. U skupinama A, C i D sve je bilo jasno po pitanju prolaska u osminu finala i čekali smo putnike u Europsku ligu i one koji se opraštaju od Europe. 

Ronaldo je s četiri gola popravio svoj rekord golova u grupnoj fazi. CR7 je u sezoni 2013./2014. zabio devet golova u šest utakmica, a sad je već na 11! 

Real je do odmora zabio tri komada. Karim Benzema otvorio je golijadu s dva gola. Ronaldo je u 39. zabio iz slobodnjaka za 3-0. No to je bio tek početak. Ronaldo je "eksplodirao" u drugom dijelu zabivši tri gola u samo 12 minuta.  

Mateo i broj sedam

Kovačić je igrao od prve minute, a vratio je treneru prvijencem za Real. Hrvatski veznjak mirno je pospremio odbijanac u mrežu za 7-0. Bio je to njegov drugi gol u Ligi prvaka, prvi je zabio za Dinamo u onom nesretnom 7-1 porazu od Lyona u Zagrebu.

Benzema je postavio točku na i u razbijanju Malmöa za konačnih 8-0.

Ublažili sramotu ispadanja iz Kupa

Real je 34 puta pucao na gol Malmöa! Madriđani kao da su imali poseban motiv. Siroti Šveđani bili su kolateralna žrtva. Madridski klub pobijedio je na dan u kojem je španjolska sudačka komisija neizravno potvrdila kako Real može zaboraviti na Kup te nije ni delegirala suce za susret protiv Cadiza.

Najveće pobjede u povijesti Lige prvaka

Goal se prisjetio najvećih pobjeda u povijesti ovog natjecanja.

Eduardo i Srna u Europsku ligu

Paris Saint-Germain također je osigurao prolazak kao drugoplasirani u skupini. Šahtar i Malmö borili su se za Europsku ligu. PSG je dobio 2-0, a Šahtar je kao trećeplasirani ipak izborio Europu. Eduardo i Srna bili su u prvom sastavu ukrajinskog kluba.

Eduardu je to bio prvi put ove sezone da je u prvih 11 u Ligi prvaka i tek peti put u svim natjecanjima u dresu Šahtara. Igrao je do 78. minute, dok je Darijo Srna odigrao cijelu utakmicu i dobio je žuti karton.

Sevilli je Europska liga - suđena

Sevilla je pobijedila Juventus 1-0 i izborila je Europsku ligu u kojoj će braniti naslov. Juve je ranije osigurao prolazak, a Mario Mandžukić ostao je u Torinu zbog viroze. Španjolci su morali navijati i za Manchester City koji je preokretom u drugom dijelu dobio Borussiju Mönchengladbach 4-2, a gubio je 2-1.

Liga prvaka:

skupina A

  • Real Madrid - Malmö 8-0 (Benzema 12, 24, 74, Ronaldo 39, 47, 50, 59, Kovačić 70)
  • PSG - Šahtar 2-0 (Lucas 57, Ibrahimović 86)

skupina B

  • Wolfsburg - Manchester United 3-2 (Naldo 13, 84, Vierinha 29 / Martial 10, Guilavogui 82 (ag))
  • PSV - CSKA 2-1 (De Jong 78, Pröpper 86 / Ignašević 76 (p))

skupina C

  • Galatasaray - Astana 1-1 (Inan 64 / Twumasi 62)
  • Benfica - Atletico 1-2 (Mitroglou 75 / Saul 33, Vietto 55)

skupina D

  • Manchester City - Borussia Mönchengladbach 4-2 (Silva 16, Sterling 80, 81, Bony 85 / Korb 19, Raffael 43)
  • Sevilla - Juventus 1-0 (Llorente 65)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje