Obavijesti

Sport

Komentari 281

Super Mario: Mandžo je zabio "hat-trick" i ušao u povijest...

Super Mario: Mandžo je zabio "hat-trick" i ušao u povijest...
15

Atletico Madrid pobijedio je Olympiacos 4-0 i osigurao prolazak. Mario Mandžukić zabio je tri gola. Nitko prije njega u Atleticu nije zabio "hat-trick" u Ligi prvaka...

VIDEO

Diego Simeone izvadio ga je četiri minute nakon trećeg gola. Cijeli Vicente Calderon ustao je u 69. minuti utakmice i ovacijama s travnjaka ispratio Marija Mandžukića. Hrvat je s tri gola Olympiacosu postao prvi igrač Atletica koji je zabio "hat-trick" u Ligi prvaka. A bilo je upitno hoće li uopće moći igrati.

U subotu je protiv Malage izašao u 57. minuti. Muče ga bolovi u vratu. No igrao je sa slomljenim nosom, kako ne bi s bolovima u vratu. Igrao je Super Mario i zabijao u pobjedi Atletica protiv Olympiacosa u petom kolu Lige prvaka. 

Atletico je na Mandžin pogon osigurao prolazak u osminu finala Lige prvaka drugu sezonu zaredom. Nikad prije nisu uspjeli proći dvije sezone u nizu. Mandži idu velike zasluge. Hrvatski napadač bio je precizan u 38., 62. i 65. minuti utakmice. 

Atletico je odlično otvorio utakmicu protiv Olympiacosa. Raul Garcia je zabio za vodstvo u devetoj minuti utakmice. Na 2-0 povisio je naš Mario Mandžukić u 38. minuti na asistenciju Ansaldija. Mandžo je dočekao loptu na drugoj stativi nakon ubacivanja s lijeve strane i mirno je pospremio iza leđa gostujućeg golmana.

U 62. minuti Mandžukić je zabio svoj drugi gol za 3-0 Atletica. Arda Turan je ubacio s desne strane, a hrvatski napadač pogodio je glavom. Samo tri minute kasnije Mandžo je opet zabio glavom, ovoga puta nakon slobodnjaka s desne strane. 

Atletico je s ova tri boda učvrstio prvo mjesto na ljestvici i s 12 osvojenih bodova iz pet kola osigurao prolazak dalje. 

U drugoj utakmici skupine A Juventus je dobio Malmö u gostima 1-0. Dugo je lomio Juve švedsku momčad, a slomio ju je u 49. minuti preko Llorentea. Tevez je dvije minute prije kraja zabio za 2-0 za Juventus koji je sad preskočio Olympiacos i došao na drugo mjesto u skupini A.

Prešišao Olića

Mario Mandžukić čudesnom predstavom protiv Olympiacosa postao je najbolji hrvatski strijelac u povijesti Lige prvaka. Bio je ovo Mandžin 11. gol u najelitnijem klupskom natjecanju i time je prestigao Ivicu Olića, koji je na 10 golova.

Ronaldo juri Messija

Madridski Real bez ozlijeđenog Luke Modrića poveo je u 35. minuti utakmice na gostovanju kod Basela. Cristiano Ronaldo bio je strijelac nakon što mu je sve sjajno namjestio Karim Benzema. 

Ronaldo se s ovim golom izjednačio s Raulom na drugom mjestu ljestvice najboljih strijelaca Lige prvaka u povijesti. Prvi je Lionel Messi, koji je rekord oborio protiv APOEL-a, sa 74 gola.

Utakmica je ovim rezultatom i završila.

Ludogorec izvukao remi s Liverpoolom

Loše su stvari krenule za Liverpool u Razgradu. Redsi su primili gol već u trećoj minuti utakmice. Zabio je Dani Abalo. No kratko je trajalo slavlje jer je Rickie Lambert sve vratio na početak u 8. minuti susreta.

Liverpool je preokrenuo utakmicu u 37. minuti kad je Henderson zabio za 2-1. Terziev je dvije minute prije kraja zabio za konačnih 2-2.

Dejan Lovren bio je na klupi i nije ulazio u igru.

LIGA PRVAKA, 5. kolo:

SKUPINA A

  • Atletico - Olympiacos 4-0 (Garcia 9, Mandžukić 38, 62, 65)
  • Malmö - Juventus 0-2 (Llorente 49, Tevez 88)

SKUPINA B

  • Ludogorec - Liverpool 2-2 (Abalo 3, Terziev 88 / Lambert 8, Henderson 37)
  • Basel - Real Madrid 0-1 (Ronaldo 35)

SKUPINA C

  • Zenit - Benfica 1-0 (Danny 79)
  • Leverkusen - Monaco 0-1 (Ocampos 72)

SKUPINA D

  • Anderlecht - Galatasaray 2-0 (Mbemba 44, 86)
  • Arsenal - Dortmund 2-0 (Sanogo 2, Alexis Sanchez 57)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 281
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku