Obavijesti

Sport

Komentari 26

Sudac na hlađenju: Ivan Bebek sada će suditi u Europskoj ligi

Sudac na hlađenju: Ivan Bebek sada će suditi u Europskoj ligi
2

NOVO DOKAZIVANJE Da bi se vratio u Ligu prvaka, Riječanin Ivan Bebek na susretima Europske lige morat će opet dokazivati svoju kvalitetu, kaže Beusan

VIDEO

Ivan Bebek neko vrijeme neće suditi utakmice Lige pravaka. Dosuđeni penal za Real nakon što je lopta pogodila Srnu u leđa hrvatskog će suca vratiti u niži razred.

Bebek je iznervirao i Šahtarova kapetana Darija Srnu, koji se nije zaustavio pred hrvatskim novinarima.

- Neka vam Bebek da izjavu - ispalio je ljutiti Srna.

A Šahtarov trener Mircea Lucescu sasuo je paljbu po Ivanu Bebeku.

- Takvim sucima nije mjesto u Ligi prvaka. Promijenio je tijek utakmice. Bio je pod pritiskom i podlegao - govorio je Lucescu.

U srijedu ujutro, nakon što je prespavao, rumunjski trener malo je ublažio retoriku, premda je i dalje iznimno nezadovoljan Bebekovim suđenjem.

Šahtar nitko ne poštuje

- Collina bi trebao razmisliti jer postoje dvije vrste suđenja. Manjim klubovima poput našeg žuti kartoni dodjeljuju se odmah, dok se igračima iz velikih klubova prvo daje upozorenje. Rado bih volio da i Šahtar ima poštovanje u Europi jer nam se ne bi događalo da imamo loše suđenje protiv Uniteda, Juventusa, Bayerna i ostalih. Nije mi jasno kako sudac nije vidio neke stvari. Kod prvog penala lopta je pogodila Srnu u leđa. I to se prilično jasno vidjelo. Kod drugog je loptu rukom prvo dirao Carvajal, a tek onda Azevedo. To su rekli i Realovi igrači - rekao je trener Lucescu.

Bebekovu pogrešku vidio je i naš sudački ekspert Mateo Beusan.

- Da, dosudio je nepostojeći penal, no čini se da mu je ruku signalizirao šesti sudac. Na snimci se vidi da Bebek nije želio pokazati na bijelu točku. Međutim, Bebek ne može pobjeći od dogovornosti jer ipak je on bio glavni sudac. On je taj koji je dosudio penal - kaže Beusan, koji kaže da je kod drugog penala Bebek ipak bio u pravu kad je za ruku Azeveda dosudio najstrožu kaznu.

- Taj penal je čist kao suza, o njemu nema rasprave - istaknuo je Beusan.

Realu ne treba pomoć

Lucescu je loše suđenje proglasio manjkom poštovanja prema momčadi koja se za utakmice priprema cijeli tjedan.

- Madridski Real velika je momčad i ne treba im takva pomoć da bi nas pobijedili. Utakmice na ovoj razini ne bi smjele imati ovakvo suđenje - kaže Rumunj.

Beusan je odmah upozorio i na posljedice Bebekova ne baš dobrog suđenja.

Sudio je ispod standarda

- Sudac na početku utakmice ima ocjenu osam, to je standard, a zbog pogreške kod prvog penala nema sumnje da će kontrolor Bebeku dati ocjenu 7,9. To nije, da budem jasan, negativna ocjena, nego je samo ispod standarda - istaknuo je Beusan.

U prijevodu, Bebek će neko vrijeme pauzirati od suđenja utakmica Lige prvaka.

- Da, njega će sad vjerojatno gurnuti da sudi susrete Europske lige. Ne znači ovo da Bebek više nikad neće dijeliti pravdu u Ligi prvaka nego da će sad u nižem rangu natjecanja morati pokazati da je naučio na pogreškama i da je opet spreman suditi na najvišoj razini - kaže Beusan.

Pablo García/UE Syndication/PIXSELL
  • NIJE BIO DOBAR Ivan Bebek će od kontrolora suđenja dobiti ocjenu 7,9, što je ispod standarda za međunarodnog suca
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

Kao Dani Olmo, samo lijevi bek: Dinamo 'krade' Romi dragulja koji je prošao školu Barcelone?!
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Kao Dani Olmo, samo lijevi bek: Dinamo 'krade' Romi dragulja koji je prošao školu Barcelone?!

Dinamov sportski direktor prije nekoliko dana je u najvećoj tajnosti otputovao je u Rim i, kako ekskluzivno doznajemo, na dobrom je putu da iz Rome dovede supernadarenog 19-godišnjaka Jana Oliverasa Codinu

Evo zašto Dinamo Petkoviću ipak neće ponuditi novi ugovor!
TKO ODLAZI IZ KLUBA?

Evo zašto Dinamo Petkoviću ipak neće ponuditi novi ugovor!

Plus+ Kaneko je bliže ostanku nego Vidović. Dinamo pregovara sa Saporrom i Bayernom o smanjivanju odštete, obojica žele ostati, a obojici bi povratak iz Dinama, smatraju u klubu, bio korak unatrag
Filip Hrgović ipak će se boriti za pojas! Ovo su svi detalji...
NA KORAK DO SNA

Filip Hrgović ipak će se boriti za pojas! Ovo su svi detalji...

Ispada da je Hrgović ipak bio u pravu kada je prije nekoliko dana na konferenciji govorio da je čuo da će borba biti za pojas. Mnogi su smatrali kako se radi o pogrešci