Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Seksi pogled: Tuš za odvažniji look, a olovka za smokey eyes

Seksi pogled: Tuš za odvažniji look, a olovka za smokey eyes
1

Olovka ili tuš, pitanje je sad: bijela ili srebrna olovka skriva umor, dramatičniji izgled postići ćete kosim potezima, a ljubičaste i zelene nijanse su odlične za večer

VIDEO

Ovisno o boji, obliku i teksturi, olovka za oči može definirati cjelokupni make up, bilo da je riječ o izazovnom večernjem izgledu ili neupadljivom dnevnom.

Ako niste vješti u šminkanju ili vam se žuri, za vas su najbolji izbor mekane, deblje olovke kojima u trenu možete napraviti smokey eyes. Dovoljno je nanijeti olovku u debljem sloju na gornji kapak i razmazati je prstima, četkicom ili štapićem za uši. Tvrđim olovkama postići ćete dramatičniji efekt, ali s obzirom na to da su oštrije, veća je opasnost da njima zagrebete oko. Tuš je poželjan za još odvažniji izgled, a uz to je najpostojaniji, ali se i najteže nanosi te treba nekoliko minuta da se posuši.

No pri nanošenju bilo kojeg eyelinera, jako je važno da linija koju vučete bude jednolična i tanka, a ne isprekidana, vijugava i predebela. Najbolja taktika je najprije povući izrazito tanku liniju uz korijen trepavice da biste je, ako je pogrešno nanesete, lako mogli obrisati. Liniju uvijek povlačite od unutarnjega kuta oka prema vanjskom.

Bijela olovka skriva umor  

Ako vam oči izgledaju umorno, a kapci obješeni, posegnite za bijelom ili srebrnom olovkom. Povucite liniju duž kapaka, što će oči učiniti većima i sjajnijima. A ako želite da sjenilo traje dulje, kapak prvo ispunite bijelom olovkom. Bijela će nestati, a sjenilo će se zadržati.

Kosi potezi za dramatiku

Dramatičniji učinak dobit ćete povlačeći olovku dalje, preko rubova trepavica. Ako želite dužu vanjsku liniju eyelinera, pratite liniju donjega kuta oka povlačeći je u jednom potezu prema vrhu uha da biste dobili kosi, zavodljivi izgled očiju.

Ključ je u umjerenosti

S nanosima tuša ne treba pretjerivati jer ćete postići suprotan učinak. Najbolje ga je nanijeti samo na gornji kapak jer iscrtavanjem tuša na donjoj liniji trepavica možete samo dodatno istaknuti nesavršenosti oblika oka. Eyeliner je postojaniji ako ga prekrijete sjenilom.

Vježbom do savršenstva

Svaki eyeliner je drukčiji, odnosno zahtijeva blaži ili jači pritisak ruke, stoga je potrebno malo vježbanja kako biste savršeno svladali njegovo nanošenje. Također, nemojte slijepo pratiti trendove, primjerice, ne stoji baš svakome mačkasti look.

Isprobajte više boja olovke

Dok noću najbolje izgledaju crni eyelineri, danju možete isprobati smeđe ili sive nijanse, osobito ako ste svjetlije puti. No za večernji make up isprobajte ljubičaste, zelene ili čak crvene olovke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...