Obavijesti

Ljubimci

Komentari 7

Bonton: Pet pravila lijepog ponašanja za vlasnike pasa

Bonton: Pet pravila lijepog ponašanja za vlasnike pasa
3

Kada ste na livadi s drugim psima, umjesto da pričate na mobitel uvijek pratite što radi vaš pas jer svađa oko loptice u sekundi može prerasti u ozbiljan sukob

VIDEO

Parkovi za pse u Hrvatskoj prava su rijetkost, a u nedostatku istih vlasnici se snalaze na razne načine, najčešće vodeći svoje ljubimce na javna mjesta gdje borave i ostali ljudi. Zna se dogoditi da pas zaluta na travnjak gdje postoji znak zabrane - okrugla tabla s prekriženim psom. O tome zašto je to tako dalo bi se pričati, ali o toj temi neki drugi put. Danas, kako bi izbjegli visoke novčane kazne, prijeke poglede i ružna dobacivanja sugrađana donosimo pet pravila lijepog ponašanja za vlasnike pasa:

  1. Sa odgojem psa počnite odmah, čim malo preslatko stvorenje dođe u vaš dom. Da li će pas znati dati šapu, glumiti da je mrtav i slično manje je važno, ali minimum koji ga morate naučiti je da hoda na lajni, sjedne/legne,stane i dođe na vaš poziv. Tim naredbama psa ćete naučiti da ne skače po vama, drugim ljudima i psima, a ne manje važno naučit ćete ga kako prelaziti ulicu,kako izbjegavati ostale opasne situacije i kako se ponašati u društvu drugih pasa. Ako pas nije socijaliziran i pokazuje agresiju potražite pomoć stručnjaka za ponašanje pasa.
  2. Ako postoji tabla kojom se zabranjuje pristup psima, poštujte znakove. Izbjegavajte dječje parkove i livade u neposrednoj blizini škola, vrtića, staračkih domova i bolnica!
  3. Uvijek počistite za svojim psom, a vrećicu s psećom kakicom  bacite u za to predviđenu kantu. Budući da ih većina gradova nema dovoljno ili ih nema uopće bacite ih u običnu kantu za smeće.
  4. Ne namećite svog psa  nepoznatim ljudima! Neki ljudi, pogotovo djeca boje se pasa. 'Neće vam ništa' i ostale izgovore izbjegavajte jer koliko god vama vaš dlakavi ljubimac bio sladak postoji mogućnost da pas na nekoga skoči ili ga ugrize. Psa zato vodite na lajni, a ako je agresivan stavite mu brnjicu.
  5. Šetnja psa odgovoran je zadatak! Kada ste na livadi s drugim psima, umjesto da pričate na mobitel uvijek pratite što vaš pas radi. To ne znači da ne smijete pričati s drugim vlasnicima, ali pas uvijek mora bit na oku jer primjerice bezazlena pseća svađa oko loptice, ako se ne spriječi na vrijeme, pogotovo ako jedan od pasa nije socijaliziran u sekundi može prerasti u ozbiljan sukob.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang