Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

8 zanimljivosti o Boo psima, pasmini koju djeca obožavaju

8 zanimljivosti o Boo psima, pasmini koju djeca obožavaju
4

Iako im izgledom nije sličan porijeklom pomeranski špic povezan je s pasminama poput samojeda, haskija, malamuta i akite. Fizički su prepoznatljivi po dugoj dlaci

VIDEO

Pas Boo, najslađi je pas na svijetu, toliko popularan da mnogi misle kako je Boo ime pasmine, a ne psa. Posebno je popularna među djecom i mladima. Zašto? Toliko im je sladak da ih podsjeća na živog 'plišanog medvjedića'.

O tome smo već pisali u članku: Lažni Boo psi preplavili tržište pasa u Hrvatskoj

Pawnation.com navodi 10 cool činjenica o 'pomerancima' odnosno njemačkim patuljastim špicevima.

Izgled vara

Kao što sam naziv pasmine govori riječ je o špicevima. Unutar te kategorije postoji više pasmina. Iako im izgledom nije sličan  porijeklom pomeranski špic povezan je s pasminama poput samojeda, haskija, malamuta i akite.  Fizički su prepoznatljivi po dugoj i gustoj dlaci, istaknutim ušima i dugačkoj njušci. I teškom karakteru. Tako da dobro razmislite nabavljate li ovu pasminu za dijete.

Jedna od najšarenijih pasmina

Većina pasmina pasa je jednobojna ili se u najboljem slučaju  kao standard priznaje nekoliko boja. Prema standardu Američkog kinološkog saveza 'pomeranac' dolazi u 23 boje.

Ime pasmine potječe...

Njemački patuljasti špic poznat je i pod nazivom 'Pomeranac', a ime je dobio po pokrajini Pomeraniji, pokrajini koja se danas nalazi u Njemačkoj. 

Najstariji uzgajivač bio je...

Jedan od najstarijih uzgajivača ove pasmine bio je i Michelangelo, a legenda kaže da je jedan pomeranac bio uz njega dok je oslikavao Sikstinsku kapelu.

Voljela ih je i ...

Njemački patuljasti špic bio je i ljubimac engleske kraljice Viktorije koja se zaljubila u pasminu, otvorila uzgajivačnicu koja je zaslužna za današnji izgled pasmine.

 Naime u to vrijeme njemački patuljasti špicevi su bili puno veći psi,sličniji današnjim samojedima. Viktorija odnosno njezina uzgajivačnica krenula je s uzgojem pasa koji su najsličniji današnjem standardu.

 Theodore Roosevelt 

Američki predsjednik  Theodore Roosevelt bio je poznat kao veliki ljubitelj životinja. Uz brojne ptice, ponije, svinje, mačke i pse za ljubimca je imao i njemačkog patuljastog špica.

Dva pomeranca preživjela su i brodolom Titanika

Poznato je da je na kobnoj plovidbi možda i najpopularnijeg broda na svijetu - Titanika bilo nekoliko životinja, kućnih ljubimaca. Samo njih troje preživjelo je brodolom, a među njima bila su dva pomeranca. Treći preživjeli bio je pekinezer.

Popularnost njemačkog patuljastog špica

Kako kroz povijest tako i danas riječ je o jednoj od najpopularnijih pasmina pasa u svijetu, pogotovo u SAD-u. Za popularnosti je uz bogatu povijest svakako zaslužan i najpoznatiji pomeranac na svijetu - pas Boo.

Zanimljivosti o Boo psu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera