Obavijesti

Ljubimci

Komentari 4

Dresura pasa: Otkrivamo kako odrabrati školu za vašeg psa!

Dresura pasa: Otkrivamo kako odrabrati školu za vašeg psa!
1

Najbolja referenca svakog trenera njegov je pas. Neka vam pokaže što sve njegov ljubimac zna te metode kako ga je to naučio. Pogledajte ih zajedno u akciji ...

VIDEO

Kako psa naučiti da savlada osnovne naredbe, da hoda na povodcu, da se dobro slaže s drugim psima, da ne mokri u stanu ili pak da ne grize namještaj i sve što mu padne pod zub... 

Pitanja su to koja nam često postavljate u našoj Zoordinaciji, a tiču se socijalizacije i odgoja vaših ljubimaca. Najčešće postavljate ih kada se problemi već dogode. 

Ako se na vrijeme uoče uz malo truda mogu se ispraviti, na zadovoljstvo vas i vaših ljubimaca. 

Ipak, kako do njih uopće ne bi došlo savjetujemo vam da s vašim ljubimcem prođete školu za pse u kojoj će vas za to osposobljeni stručnjaci uvesti u svijet pasa odnosno psećeg ponašanja.

Kako odabrati školu za pse? 

Većini vas početno mjesto u potrazi za psećom školicom bit će Google ili neki od foruma. Naići ćete na broje preporuke forumaša. Poslušajte ih, ali...

Budući da je stanje u Hrvatskoj po tom pitanju dosta nesređeno odnosno svatko se naziva stručnjakom prije nego odaberete onog pravog savjetujemo vam da se dobro informirate.

Potražite odgovore na sljedeća pitanja:

Koje metode treninga/dresure vaš budući dreser koristi?

Dresere koji u svom radu koriste bodljikave davilice i ogrlice koje funkcioniraju na principu elektro šokova ili metode koje se temelje na pokoravanju i fizičkim korekcijama pasa poput udaraca izbjegavajte. 

Zakon o zaštiti životinja zabranjuje tehničke uređaje, pomoćna sredstva ili naprave kojima se u obliku kazne utječe na ponašanje životinja.

Kakve reference ima vaš budući stručnjak za ponašanje pasa? 

Najbolja referenca svakog trenera njegov je pas. Neka vam pokaže što sve zna njegov pas te metode kako ga je to naučio. Pogledajte ih zajedno u akciji. 

Ako nema vlastitog psa dresera zamolite da vas poveže sa svojim prethodnim učenicima i njihovim vlasnicima. Da i od njih čujete iskustva iz prve ruke.

Ne manje važno! Neka vam pokaže školicu/poligon na kojem ćete raditi zajedno s vašim psom ( i vama). Savjetujemo da uvijek budete uz vašeg psa odnosno da izbjegavate dresere koji pse odgajaju na neviđeno. 

Zapitajte se zašto vi ne smijete bit uz osobu dok se ona bavi vašim psom?!

Cilj pohađanja školice za pse nije da vašeg psa odgaja netko drugi, već da vama pokaže kako trebate raditi sa svojim ljubimcem. 

Kakvo obrazovanje s područja dresure pasa vaš budući stručnjak posjeduje? Gdje je stjecao iskustvo? Kakve certifikate posjeduje? Može li dokazati da ima iskustva? Da li možda ima nagrade sa psećih natjecanja ili je primjerice sudjelovao u radu sa službenim psima ( vojska, policija, HGSS)? 

Iskusan stručnjak iza kojeg su godine iskustva sve to će vam bez problema i omogućiti. Naprotiv, prije ikakvog dogovora željet će upoznati vas i vašeg ljubimca.

Ako se netko poziva na 'poslovne tajne' i izbjegava otvorenu komunikaciju te ne želi dati svoje reference budite sigurni da nešto skriva. 

Zapitajte se: Ako nema otvorenu komunikaciju s vama, zašto bi istu imao s vašim psom?

Napomena: Navedeni savjeti odnose se na tečajeve socijalizacije i osnova poslušnosti koje bi trebao znati svaki pas i vlasnik. 

Uz samo malo truda može ih ( i mora) savladati svaki pas, ali i njegov vlasnik. 

Dresura pasa - saznajte zanimljivosti i korisne savjete

Vodič za vlasnike štenaca i mladih pasa

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana