Obavijesti

Ljubimci

Komentari 1

Jeste vi normalni? Psa izbacili iz kuće jer ima previše energije

Jeste vi normalni? Psa izbacili iz kuće jer ima previše energije
1

Shadow ima samo četiri mjeseca i ženka je Shar Peija. Vesela je, zdrava i razigrana baš kao što treba bit. Vlasnici su je izbacili iz kuće jer kažu da ima previše energije

VIDEO

Shadow se trenutno nalazi ( a može je već udomljen) u skloništu za životinje u Ohiju, a tipičan je primjer što se događa kad se pas bira prema izgledu, a ne prema karakteru.

Pronaći idealnog psa nije lako, ali svakako se isplati potruditi! 

Članak je to u kojem smo opisali kako izabrati idealnog psa. Baš zato kako bi se izbjegle situacije da vlasnici ne dobiju ono što su željeli što u većini slučajeva znači da će pas završiti na ulici ili pak neće dobiti odgovarajuću njegu.

Savjete za odabir idealnog psa ponavljamo još jednom.

Prije odabira važno je znati:

Pas je društvena životinja kojoj se treba posvetiti. U obzir uzmite da pas nije igračka koju, kada vam dosadi možete odbaciti. Ovisno o pasmini, ali i vašem odnosu prema njima neki psi mogu živjeti više od 15 godina. 

Važno je gdje će oni živjeti, hoće li većinu vremena provoditi s vama u stanu, hoće li čuvati kuću i dvorište ili ćete primjerice zajedno nastupati u različitim sportskim disciplinama.

Psa ne birajte prema izgledu

Zato, psa nikada ne birajte isključivo prema izgledu, već prema karakteru odnosno namjeni za koju vam je pas potreban. 

Karakter psa treba odgovarati životnom stilu vlasnika. Ako puno radite ili ste cijeli dan u školi/na fakultetu logično je ( barem bi trebalo biti) da nećete izabrati psa s kojim se treba svakodnevno baviti.

Pritom ne mislimo na tri kratke šetnje, već na intenzivan trening koji uključuje puno trčanja, ali i ispunjavanja umnih zadataka poput traženja sakrivenih predmeta. 

Koju god pasminu izabrali ako dobijete veselog, razigranog i zdravog psa shvatite kao blagoslov. Ako to ne očekujete od svog psa ne znam što očekujete i pitamo se zaslužujete li uopće ući u svijet tih divnih stvorenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu