Obavijesti

Ljubimci

Komentari 2

Njemački bokser: Znatiželjan i razigran pas! Vaša iskustva?

Njemački bokser: Znatiželjan i razigran pas! Vaša iskustva?
7

Bokser, pasmina kakvu poznajemo danas nastala je u 19. stoljeću križanjem mastifa i engleskog buldoga. Uglavnom ih se drži kao obične kućne ljubimce - pse za društvo

VIDEO

Njemački bokser  pasmina je koja, kao što joj i sam naziv kaže  potječe iz Njemačke. Njihov predak 'bullenbeisser' (mastif) koristio se u borbama pasa s bikovima te u lovu na divlje svinje i jelene.  

Prepoznatljivi su po ...

Bokseri su prepoznatljivi po glavi odnosno specifičnoj njušci  s tamnom maskom te mišičavom tijelu srednje veličine prekrivenom kratkom i sjajnom dlakom različitih nijansi žute i tigraste boje. Glava mora bit proporcionalna s tijelom. 

Radni pas

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijekom povijesti  uz navedene bokseri su korišteni za različite radne namjene: pas čuvar, policijski i vojni pas, tragač. Pasmina kakvu poznajemo danas nastala je u 19. stoljeću križanjem mastifa i engleskog buldoga.  Uglavnom ih se drži kao obične kućne ljubimce  - pse za društvo.

Za koga je bokser?

Bokseri imaju kratku dlaku laganu za održavanje što je veliki plus za one koji će ovu pasminu držati u stanu. Idealni životni prostor za ovu pasminu je kuća s dvorištem. 

Budući da teško podnose visoke, ali i niske temperature na otvorenom ne bi smjeli boraviti cijelo vrijeme. 

Socijalizacija psa

Socijalizaciju odnosno privikavanje na život u gradu treba započeti što ranije. Ako ih se od malena privikava na druge pse i ostale ljubimce bokseri će se s njima dobro slagati. 

Budući da su bokseri poznati kako dobri skakači koju su uz to i znatiželjni kod odgoja posebno posvetiti pažnju da ne skaču na vas kao vlasnike, ali niti na prolaznike. Pogotovo ne na djecu koju u igri mogu ozlijediti.

Bokseri su inteligentni psi koji vole raditi i brzo uče, ali isto tako ako se njima se bavi mogu postati nezgodni. Od početka zato trebate bit dosljedni. 

Važno je naglasiti da je riječ o radnoj pasmini koja se preporučuje aktivnijim vlasnicima koji traže znatiželjnog psa koji je uvijek spreman igrati se i ispunjavati različite zadatke.  

Zdravlje

Bokseri žive između 11 i 14 godina. Kao što smo već naveli bokseri su osjetljivi na ekstremne temperature, a od drugih mogućih problema izdvojili bi bolesti srca, štitnjače, osjetljivu kožu sklonu alergijama te različite vrste karcinoma ( kod starijih pasa).

Vaša iskustva?

Pozivamo vas da u komentarima podijelite vaša iskustva s ovom pasminom, a želite li da vaš pas bude dio galerije iznad članka fotografije s imenom psa pošaljite nam na ljubimci@24sata.hr

Posjetite KALKULATOR PASMINA

Pasmine pasa - zanimljivosti

Cane Corso

Aljaški malamut

Samojed

Rotvajler

Border Collie

Labrador

Francuski buldog

Dalmatinski pas

Tosa Inu

Američki staford

Pit bull

Akita

Bernardinac

Portugalski vodeni pas

Njemački patuljasti špic

Bigl

Pudla

Belgijski ovčar

Irski vučji hrt

Njemačka doga

Engleski buldog

Njemački ovčar

Bernski planinski pas

Maltezer

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija