Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

'Opasne pasmine': Otkrivamo koji psi najčešće ubijaju ljude

'Opasne pasmine': Otkrivamo koji psi najčešće ubijaju ljude
1

Iako će većina odmah početi pričati o opasnim pit bullovima i sličnim pasminama NAGLAŠAVAMO kako niti jedna od navedenih pasmina nije više ili manje opasna od bilo koje druge pasmine na svijetu.

VIDEO

Početkom tjedna pisali smo o tragediji koja je p(r)otresla Ameriku. O čemu se radi?

Kao i uvijek kad se nešto slično dogodi na meti se nalaze tzv. opasni psi. I ovaj put dogodilo se nešto takvo. 

Portal insidermonkey.com pozivajući se na statistike CDC-a napravio je listu  pasmina koje su u Americi ( od 1979. do 1998.) ubile najviše ljudi.

Listu smo već nekoliko puta objavili. Za sve koji žele znati ovo je  10 pasmina pasa koji su ubili najviše ljudi

Važno je znati...

Iako će većina odmah početi pričati o opasnim pit bullovima i sličnim pasminama NAGLAŠAVAMO kako niti jedna od navedenih pasmina nije više ili manje opasna od bilo koje druge pasmine na svijetu.  

Na istoj se nalaze isključivo iz dva razloga.

1. Riječ je o psima čija je agresivnost rezultat ljudskog faktora. Došli su u ruke ljudi koji se o psima nisu skrbili na odgovarajući načine.

 Neki su poticali agresivnost kako bi stvorili psa za borbe, neki su pak nabavili psa zbog izgleda, ne znajući kasnije obuzdati njihov karakter.

2. Uz navedeno pod 1. ako uzmemo u obzir kako je  riječ o velikim i snažnim psima koji kod napada uzrokuju puno veću štetu nego neke manje snažne pasmine (čiji se napadi ne prijavljuju) lako ćemo doći do zaključka zašto navedeni psi češće ubijaju ljude.

To ne znači kako je riječ o pasminama ubojicama jer pratite li redovito naš portal znate da svakodnevno pišemo o junačkim djelima pasmina koje se često naziva opasnima.

I mali pas može ubiti čovjeka

Primjerice, 2000 - te godine obiteljski pas - njemački patuljasti špic ( OPŠIRNIJE) u Los Angelesu je ubio  bebu staru šest tjedan, dok je  2012. godine maleni Jack Russel ubio dječaka starog osam dana.   

Znači li to da mali psi najčešće ubijaju djecu? Naravno da ne! Zato smo i u naslovu stavili 'psi', a ne 'pasmine' jer nepravedno je zbog grijeha pojedinaca optuživati cijelu pasminu. 

U oba slučaja, kao i najnovijem s početka teksta dogodilo se to da su roditelji/rodbina pse ostavili same s malom djecom. Da su bili pod nadzorom do tragedije vjerojatno ne bi došlo.

Pogledajte kako izgledaju napadi labradora.

Zaključak:

Bez obzira na veličinu i pasminu ako pas dođe u krive ruke mnoge stvari mogu krenuti u neželjenom smjeru. Pozivamo vas zato da budete oprezni prilikom odabira idealnog psa  jer i najbolji pas može se 'pokvariti' ( i obrnuto).

Ispunite UPITNIK i izračunajte koja je za vas idealna pasmina

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...
'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'
VIDEO: PROŠLE SU 34 GODINE

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'

Dinamo protiv Zvezde, 13. svibnja 1990. Zločinac Arkan paradirao je s pištoljem uz teren, milicija je tukla samo hrvatske navijače, a golobradi kapetan plavih ušao u povijest